Πέτσας: Σκοπός είναι η τήρηση των μέτρων, όχι η λήψη πρόσθετων

Τι είπε για το ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown

Την ανάγκη τήρησης των ήδη ληφθέντων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση δεν κατευθύνεται προς τη λήψη πρόσθετων μέτρων.

Πέτσας: Γιατί απορρίψαμε το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής

«Πρώτα θα δούμε πώς θα αποδώσουν τα μέτρα και μετά θα δούμε αν θα πάρουμε άλλα. Τα μέτρα που έχουμε πάρει είναι ήδη πολλά» σημείωσε.

Ο Στέλιος Πέτσας υπογράμμισε, μιλώντας στο OPEN,  ότι πρέπει να τηρούμε τη χρήση μάσκας, τον καθαρισμό των χεριών και της φυσικής απόστασης όπου είναι εφικτό. 

«Σ' αυτή τη φάση φαίνεται ότι υπάρχουν κάποιες συρροές, οι οποίες αφορούν είτε μονάδες κοινωνικής φροντίδας όπως είναι τα γηροκομεία -κάτι που είναι εγκληματικό σε σχέση με τις ευθύνες που έχουμε όλοι μας ιδίως απέναντι στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας- είτε χώρους εργασίας, όπως είναι το εργοστάσιο στη Σκύδρα» επεσήμανε, παράλληλα, αναφερόμενος στις εστίες υπερμετάδοσης.

Πέτσας: Δε θα υπάρξουν ειδικά μέτρα για τους άνω των 65 ετών

Ερωτηθείς για τα σενάρια για κλείσιμο των καταστημάτων στις 22:00 το βράδυ, ο κ. Πέτσας ξεκαθάρισε: «Τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν, αν ληφθούν, στο μέλλον, θα πρέπει να πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις που έχουμε και τώρα. Δηλαδή, να είναι απλά, να είναι εφαρμόσιμα και να είναι εύκολο να ελεγχθούν. Θα πρέπει, όμως, να σταθμιστεί το γεγονός ότι αν συμπιεστεί το ωράριο στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, θα υπάρξει μεγαλύτερος συγχρωτισμός, γιατί όλοι θα προσπαθούν να εξυπηρετηθούν σε μικρότερο χρονικό ορίζοντα. Αυτό θα σταθμιστεί από τους ειδικούς και θα μας γίνει η σχετική εισήγηση. Αλλά, αυτή τη στιγμή δεν είμαστε στη λήψη πρόσθετων μέτρων, είμαστε στην εφαρμογή των υφιστάμενων».

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο ενός δεύτερου lockdown στην Αττική, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα εφαρμοστεί μόνο σ' ένα δραματικό σενάριο, με τετραπλασιασμό των κρουσμάτων.  «Δεν υπάρχει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική κι αυτό μας κάνει συγκρατημένα αισιόδοξους».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top