Σκυλακάκης για Ταμείο Ανάκαμψης: Πρέπει να γίνει σωστή διαχείριση χρημάτων

«Το ποσό είναι αναγκαίο για να κρατήσουμε ζωντανό τον κοινωνικό ιστό»

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Μήνυμα για ορθή διαχείριση των χρημάτων από το Ταμείο Ανάκαμψης έστειλε από τη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«Η παρέμβαση θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ σε ρευστότητα και δημοσιονομικές δαπάνες, είναι ένα μεγάλο ποσό, αναγκαίο για να κρατήσουμε ζωντανό τον κοινωνικό ιστό, αλλά αυτό δε σημαίνει να στείλουμε τα λεφτά του φορολογούμενου σε ραντεβού στα τυφλά», είπε. 

«Όλα τα χρήματα που ξοδεύουμε είναι δανεικά από τον εαυτό μας στο μέλλον, τα παίρνουμε από τις αγορές αλλά θα τα δώσουμε πίσω, χρειάζεται πολλή προσοχή στη διαχείριση», επεσήμανε.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ για την πλειοδοσία παροχών λόγω πανδημίας, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση κράτησε την οικονομία και κυρίως τις μικρές επιχειρήσεις ζωντανές.

«Αυτό το κάναμε κρατώντας δημοσιονομική ισορροπία κι υπάρχει πλέον εμπιστοσύνη και εταίρων και αγορών με ατράνταχτη όσο και ακλόνητη απόδειξη ότι πετύχαμε το χαμηλότερο επιτόκιο δανεισμού, τρεις φορές μικρότερο απ΄ αυτό που δανειζόταν προηγούμενη κυβέρνηση κι αυτή η εμπιστοσύνη είναι το μοναδικό μαξιλάρι που πρέπει να διατηρήσει η χώρα ως κόρη οφθαλμού», υπογράμμισε.

Ανέφερε επίσης ότι υπαρχουν ταμειακά διαθέσιμα. «Αυτός ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός μέχρι τέλος του έτους περιλαμβάνει 4 δισ. ευρώ για δαπάνες κορωνοϊού και 1,4 για τα αναδρομικά».

Τέλος σχετικά με το Ταμείο Ανάκαμψης τόνισε ότι «θα πρέπει να κάνουμε τεράστια εθνική προσπάθεια για να τα απορροφήσουμε αποτελεσματικά. Θα πρέπει να έχουν σύνεση, σοβαρότητα και ρεαλισμό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top