Χωρικά ύδατα: Την επέκταση και νοτίως της Κρήτης εξετάζει ο Δένδιας 

Ποιος είναι ο φόβος της Άγκυρας για το  Αιγαίο

Η ιστορική απόφαση για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο ενόχλησε την Άγκυρα, η οποία επιδόθηκε σήμερα σε ρεσιτάλ προκλητικότητας. Στη Βουλή ψηφίστηκε σήμερα η  συμφωνία για ΑΟΖ με την Αίγυπτο, στον απόηχο των αποκαλύψεων του Νίκου Δένδια για επέκταση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 ναυτικά μίλια ΚΑΙ στην περιοχή νοτίως της Κρήτης. 

Με 178 «ναι» - 26 «όχι» υπερψηφίστηκε από τη Βουλή η ΑΟΖ με την Αίγυπτο 

«Σας προλέγω ότι έχει δοθεί εντολή για να αρχίσει η εργασία των ωκεανογράφων, ώστε να κάνουμε και επέκταση των χωρικών υδάτων στο πλαίσιο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης που συνήψαμε με την Αίγυπτο. Και αυτό θα γίνει» τόνισε  ο Υπουργός Εξωτερικών, κλείνοντας τη συζήτηση για τις συμφωνίες ΑΟΖ στη Βουλή, την Τρίτη,   

Ψηφίζονται οι ΑΟΖ με Αίγυπτο και Ιταλία – Επιμένει να προκαλεί η Άγκυρα

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑΣ ΖΩΝΗΣ: Ο ΦΟΒΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ 

«Φόβος και τρόμος»  της Τουρκίας μπροστά στο σενάριο να προχωρήσει η Ελλάδα σε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της και στο Αιγαίο που φοβάται ότι  θα το μετέτρεπε σε «ελληνική λίμνη» και θα ήταν αντίθετο προς τα «ζωτικά συμφέροντα» της Τουρκίας στην περιοχή. 

ΔΕΝΔΙΑΣ ΣΕ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚ : ΤΟ ΝΑΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 

Ο Νίκος Δένδιας στο Βερολίνο κατήγγειλε τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στον Γ.Γ ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, που παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου απέναντι στους λεονταρισμούς του Ερντογάν. 

Εν αντιθέσει, πάντως, με την Ελλάδα, που παραμένει πιστή στην διπλωματική της στρατηγική, η Τουρκία πέφτει συχνά σε αντιφάσεις.
-Αρνείται να χαράξει χωρικά ύδατα στο Αιγαίο, ενώ το έχει κάνει στην Μαύρη Θάλασσα
-και δεν αναγνωρίζει επήρεια στα νησιά, ενώ έχει "δώσει τα χέρια" με την Μάλτα! 

Η Αλβανία απομακρυνόμενη από την επιρροή Ερντογάν ενημέρωσε ότι δεν έχει αντίρρηση με την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων. 

Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ; 

Τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για «παρών» στην ονομαστική ψηφοφορία επέκερινε στη Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος επισήμανε απευθυνόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση: «Εάν πιστεύετε αυτά τα οποία λέτε τότε γιατι το "παρών" στην ονομαστικη ψηφοφορία; Μήπως έχει να κάνει με εκείνη την ομάδα βουλευτών του δικού σας κόμματος,  οι οποίοι από την πρώτη στιγμή πήραν θέση υπέρ της συμφωνίας;».  

«Το παρών είναι μια μαχητική θέση» υποστήριξε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας, ο οποίος πρόσθεσε: «Η  συμφωνία έχει ένα πολύ σημαντικό κομμάτι,  τη διεμβόληση του τουρκολυβικού συμφώνου,  αλλα όλα της τα άλλα δημιουργούν προβλήματα».  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top