Μητσοτάκης: Είμαστε αισιόδοξοι για το εμβόλιο του κορωνοϊού

Τι είπε για τα fake news και τις θεωρίες συνομωσίας

«Είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι το εμβόλιο για τον κορωνοϊό θα δουλέψει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της σημερινής τακτικής σύσκεψης για την εξέλιξη της επιδημίας.

Ο πρωθυπουργός είπε πως η Ελλάδα θα λάβει την ποσόστωση εμβολίων κατά του κορωνοϊού που της αναλογεί με βάση τη συμφωνία προαγοράς που σύναψαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, εφόσον το - υπό ανάπτυξη - εμβόλιο περάσει επιτυχώς τις απαραίτητες δοκιμές.

Μοντέλο Πόρου: Lockdown και σε Μύκονο – Χαλκιδική

Κορωνοϊός: 3 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα – Τον Δεκέμβριο η πρώτη

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε, με τη «λελογισμένη αισιοδοξία» που γεννά η επιστημονική πρόοδος, και μέχρι να έρθει το εμβόλιο, δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός στους πολίτες, αλλά αντίθετα θα πρέπει όλα αυτά να συνοδευτούν από «αυξημένη εγρήγορση».

«Τρομάζουν» οι ειδικοί από την έκρηξη των κρουσμάτων – Η έκκληση Κικίλια

Ο κ. Μητσοτάκης είπε πως, καθώς συνεχίζεται η επιστροφή των αδειούχων του Αυγούστου στα μεγάλα αστικά κέντρα, «είμαστε πάντα έτοιμοι να επικαιροποιήσουμε και να ενισχύσουμε περισσότερο αυτά τα μέτρα, στηριζόμενοι πάντα σε πραγματικά δεδομένα, τα οποία δίνουμε στη δημοσιότητα κάθε μέρα με απόλυτη διαφάνεια».

Το αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού για τα fake news και τις θεωρίες συνομωσίας

Ο πρωθυπουργός έκανε ειδική αναφορά στις ψευδείς ειδήσεις και τις θεωρίες συνομωσίας, που εξακολουθούν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο για τον κορωνοϊό.

«Πρέπει να αντιμετωπιστούν κυρίως μέσα από τις προσωπικές ιστορίες αυτών οι οποίοι έχουν δει στην πράξη τι σημαίνει κορωνοϊός, πόση ζημιά μπορεί να κάνει, αυτών οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και οι οποίοι φοράνε τη μάσκα τους κάθε μέρα για να προστατεύσουν τους εαυτούς τους, αλλά και τους συμπολίτες τους και τους ανθρώπους, που αγαπούν», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Κατά τη σύσκεψη παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν τα επιδημιολογικά δεδομένα και καταγράφηκε ότι, με βάση τα στοιχεία από τις 8 Αυγούστου και μετά, το 70% των εγχώριων κρουσμάτων έχει στενή επαφή με ήδη υφιστάμενο κρούσμα. Στοιχείο που βοηθά την καλύτερη ιχνηλάτηση και την προσπάθεια περιχαράκωσης των κρουσμάτων για τον περιορισμό της διασποράς στην κοινότητα.

Τονίστηκε, παράλληλα, ότι είναι επιβαρυμένη η κατάσταση σε συγκεκριμένους παραθεριστικούς προορισμούς.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top