Υπουργείο Παιδείας: Κανονικά θα λειτουργήσει το ολοήμερο σχολείο

Άγνωστο τι θα γίνει με τα κυλικεία

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα ολοήμερα σχολεία από τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως είπε η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Α. Γκίκα. 

Κορωνοϊός: Πώς θα ανοίξουν τα σχολεία; Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

«Τα ολοήμερα θα ανοίξουν σε κάθε περίπτωση και θα λειτουργήσουν κανονικά από τις 7 Σεπτεμβρίου», είπε η κ. Γκίκα, μιλώντας στην ΕΡΤ..

Η Γενική Γραμματέας του υπουργείου σημείωσε πως τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί, ενώ οι εκπαιδευτικοί θα βρεθούν στις θέσεις τους από την 1η του μήνα. 

Κεραμέως: Πρώτη φορά μόνιμοι διορισμοί στην ειδική εκπαίδευση

«Βεβαίως και θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να ακολουθούν το κανονικό τους πρόγραμμα. Άλλωστε οι εκπαιδευτικοί ξεκινάνε από 1η Σεπτεμβρίου για να προετοιμάσουν ό,τι χρειάζεται ώστε να μπορέσουν να υποδεχθούν τα σχολεία τα παιδιά μας. Είμαστε πιο ενημερωμένοι και πιο προετοιμασμένοι αυτή τη φορά», τόνισε.

Όσον αφορά στον τρόπο που θα ανοίξουν τα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, η κ. Γκίκα επανέλαβε ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σε δύο εβδομάδες. 

Κεραμέως στο Star: Πώς και πότε θα επιστρέψουν οι μαθητές στα σχολεία

«Η λέξη κανονικότητα σημαίνει πια την νέα κανονικότητα. Έχουμε δύο κυρίως σενάρια. Το ένα είναι ότι πηγαίνουμε κανονικά στο σχολείο, με πάρα πολύ αυστηρά μέτρα αποστασιοποίησης και ενδεχομένως υποχρεωτικά μάσκες για όλους. Κρατάμε αποστάσεις, δεν χρησιμοποιούμε κοινά πράγματα, δεν μοιραζόμαστε γόμες, μολύβια, μπάλες. Είναι όλα υπό συζήτηση ακόμα, διότι καθημερινά τα πράγματα αλλάζουν. Τις τελικές αποφάσεις θα τις λάβουμε περίπου δύο εβδομάδες πριν τα παιδιά μπουν στο σχολείο. Θα δούμε τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα αποφασίσουμε. Δεν αποφασίζουμε βέβαια μόνοι μας», εξήγησε και πρόσθεσε:

Κορωνοϊός: Υποχρεωτική μάσκα σε σχολεία και εξωτερικούς χώρους;

«Το δεύτερο σενάριο είναι αυτό που έχουμε ζήσει, το εκ περιτροπής. Εάν χρειαστεί, θα γίνει και αυτό. Είμαστε σε εγρήγορση, σε ετοιμότητα, συζητάμε κάθε σενάριο. Άλλωστε έχουμε υλοποιήσει με πολύ μεγάλη επιτυχία την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης», επισήμανε.

Τι θα γίνει με τα κυλικεία

Τέλος όσον αφορά στο αν θα λειτουργήσουν τα κυλικεία, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου σημείωσε πως αυτό δεν έχει αποφασιστεί ακόμα.

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ επιμένουν στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβριο

«Ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών. Αυτές μας υπέδειξαν να μην ανοίξουν τα κυλικεία. Αυτή τη στιγμή αυτό δεν έχει διευκρινιστεί, όπως και τόσα άλλα πράγματα, γιατί προχωράμε ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα», είπε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top