Ανασχηματισμός: Ποιες αρμοδιότητες αλλάζουν - Ποιοι τομείς ενισχύονται

Το βάρος στο σχέδιο ανάκαμψης και την απορρόφηση των 72 δισ. ευρώ 

Σε βελτιωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα και ενισχύσεις στους τομείς, όπου θα πέσει το βάρος απορρόφησης των κονδυλίων από το ευρωπαϊκό "πακέτο", προχώρησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

Ανακοινώθηκε ο μίνι ανασχηματισμός: Οι νέοι υπουργοί

Έντονο είναι το «άρωμα»  των 72 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από τις Βρυξέλλες, στις λειτουργικές βελτιώσεις και ενισχύσεις που αποφάσισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, που αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, αναλαμβάνει επικεφαλής της Ειδικής Επιτροπής που θα συντονίσει όλα τα υπουργεία έτσι ώστε να υποβληθεί στις 15 Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες το σχέδιο Ανάκαμψης.  Πλέον, δεν θα αναφέρεται στον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, αλλά απευθείας στον Πρωθυπουργό. 

Σκυλακάκης: «Δεν μπορούν να συζητηθούν ακόμα οι φορολογικές ελαφρύνσεις»

Αναβαθμισμένος είναι και ο αναπληρωτής, πλέον, υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, που διαχειρίστηκε την πρωτοφανή κρίση στην αγορά λόγω κορωνοϊού. Αναλαμβάνει το "βαρύ" χαρτοφυλάκιο των Συμπράξεων Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα και των Ιδιωτικών Επενδύσεων Οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες ανήκαν στον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εποπτεύει, πλέον, το πεδίο του ΕΣΠΑ, του εμπορίου, της βιομηχανίας. 

Παπαθανάσης: Θα βρούμε όσους παραβαίνουν τους κανόνες για τον Covid - 19

«Η αναβάθμιση του σε Αναπληρωτή Υπουργό είναι μία πράξη Δικαιοσύνης για έναν άνθρωπο που δούλεψε σκληρά. Χαίρομαι πολύ για την πρόοδο του στενού μου συνεργάτη και για την συνέχεια της συνεργασίας μας» έγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης για τον μέχρι πρότινος υφυπουργό του.   

ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΣΕ ΝΕΥΡΑΛΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Ο Πάνος Τσακλόγλου, καθηγητής Οικονομικών, μέλος της Επιτροπής Σοφών και πρώην επικεφαλής του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων, αναλαμβάνει καθήκοντα υφυπουργού Εργασίας και παίρνει την "καυτή πατάτα" της Κοινωνικής Ασφάλισης, όπου έρχονται τολμηρές μεταρρυθμίσεις

Πάνος Τσακλόγου: Ο νέος υφυπουργός Εργασίας

Μετά τη μετακίνηση του πρώην υφυπουργού Εργασίας Νότη Μηταράκη στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, τα θέματα του ασφαλιστικού τα χειριζόταν ως τώρα ο Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος πλέον επικεντρώνεται στα εργασιακά. 

Κρίσιμη κρίνεται η ενίσχυση στην Υγεία, με την τοποθέτηση της Ζωής Ράπτη ως υφυπουργού, αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας. 

Ζωή Ράπτη: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Υγείας


Kαλύπτεται ep;ishw και το "κενό" στο "ευαίσθητο" υπουργείο Ενέργειας, με την τοποθέτηση ως υφυπουργού, αρμόδιου για την προστασία του Περιβάλλοντος, του Νίκου Ταγαρά. 

Νίκος Ταγαράς: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΣΕ  ΓΓ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Στην ίδια λογική των λειτουργικών βελτιώσεων, κινούνται και οι τοποθετήσεις ή αλλαγές αρμοδιοτήτων στις Γενικές Γραμματείες της Κυβέρνησης, του υπουργείου Ανάπτυξης, του υπουργείου Εξωτερικών, του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Τουρισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top