Σκυλακάκης: «Δεν μπορούν να συζητηθούν ακόμα οι φορολογικές ελαφρύνσεις»

Τι είπε για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

«Το δικαίωμα του συνέρχεσθε μπορεί να εξασκείται χωρίς να το πληρώνει ο φορολογούμενος», δήλωσε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης ΑΝΤ1, τονίζοντας ότι, δεν υφίσταται το αφήγημα της Αριστεράς ότι τα επεισόδια στις πορείες προκαλούνται από προβοκάτορες.

Πέρασε με 187 «ναι» το νομοσχέδιο για τις πορείες

Ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για τις συγκεντρώσεις που ψηφίστηκε  χθες από τη Βουλή, εξήγησε ότι, «αυτός που θα οργανώνει τη συγκέντρωση, θα πρέπει να το κάνει μαζί με την Αστυνομία, αν υπάρχει η δυνατότητα να συνεργαστείς με την Αστυνομία».

Ανοίγει και πάλι η πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

Σχετικά με τα προβλήματα που υπάρχουν στην πλατφόρμα για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή, είπε ότι, «ακόμα κι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, η πλατφόρμα θα λειτουργήσει και μέσα σε δέκα μέρες θα πάρουν τα χρήματα όσοι έκαναν την αίτηση».

«Χρειάζεται νέα Υπουργική Απόφαση, που θα υπογραφεί σήμερα για να περιλάβουμε τις 20.000 επιχειρήσεις που χρειάστηκε να μπουν δύο φορές στη φόρμα», συμπλήρωσε σχετικά και εξήγησε πως όσον αφορά στους δικαιούχους, δόθηκε κεφάλαιο κίνησης σε μεγάλες επιχειρήσεις και μετά διαπιστώθηκε ότι χρειάστηκε και για μικρότερες επιχειρήσεις. «Θα το δούμε για διεύρυνση, δε θα αφορά όμως τους ελεύθερους επαγγελματίες, που δε χρειάζονται κεφάλαιο κίνησης για να ξεκινήσουν», τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή: Δυνατότητα υποβολής κατ’ εξαίρεση αίτησης ένταξης

Σχετικά με τα τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν στις πλατφόρμες της ΑΑΔΕ, σημείωσε ότι, «η ΑΑΔΕ έχει μεγάλο όγκο και δε γίνεται να τρέχει 4-5 πλατφόρμες ταυτόχρονα χωρίς προβλήματα τεχνικά», ενώ ξεκαθάρισε ότι, «αυτές οι αυξήσεις που φαίνονται είναι ως μη γενόμενες».

Σχετικά με τις προαναγγελθείσες μειώσεις σε ΕΝΦΙΑ και τις φοροελαφρύνσεις είπε ότι, «ζούμε διεθνώς τη μεγαλύτερη ύφεση από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο». 

Επιστρεπτέα προκαταβολή: Άνοιξε η πλατφόρμα Mybusiness support

«Σε εμάς θα συνεχιστεί η ύφεση όλο το καλοκαίρι, επειδή θα χάσουμε περίπου 7 εκατ. λόγω του Τουρισμού και ακόμα δεν ξέρουμε τι κανόνες θα έχουμε το 2021 και πώς θα είναι η ύφεση που θα μεταφερθεί», τόνισε διευκρινίζοντας πως γι’ αυτόν τον λόγο δεν μπορούν να συζητηθούν ακόμα όλες οι φορολογικές ελαφρύνσεις, αν δεν υπάρχει η πλήρης εικόνα για την κατάσταση της οικονομίας.

Ερωτηθείς τέλος για τα χρήματα που έχουν διατεθεί στα μέτρα στήριξης είπε ότι, «έχουμε μέτρα 24 δισ. που θα εξελιχθούν αυτήν τη χρονιά, έχουν φύγει τα 7 και αυτό το μήνα είναι πιθανό να φύγουν άλλα δύο».

«Δεν είναι εύκολη η κατάσταση», κατέληξε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top