ΣΥΡΙΖΑ: Η προαναγγελθείσα δίωξη κατά Τουλουπάκη ασκήθηκε 

Επικαλείται δηλώσεις του  Γεωργιάδη  

«Η προαναγγελθείσα από τον κ. Γεωργιάδη δίωξη της κ. Τουλουπάκη πλέον ασκήθηκε» σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του για τη δίωξη της εισαγγελέως κατά της διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.  

Σκάνδαλο Novartis: Ποινική δίωξη σε βάρος της Ελένης Τουλουπάκη

 

«Μετά την αποτυχία δεκάδων νομικών ακροβασιών και εκβιασμών της κυβερνητικής πλειοψηφίας σε βάρος των δικαστικών λειτουργών που ερευνούν το σκάνδαλο Novartis, η σημερινή εξέλιξη επιβεβαιώνει πως οι δημόσιες απειλές και οι ωμές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη του ερευνώμενου κ. Γεωργιάδη πως «θα τη βάλει φυλακή» δεν πήγαν χαμένες. Η πολλάκις προαναγγελθείσα από τον κ. Γεωργιάδη δίωξη της κ. Τουλουπάκη πλέον ασκήθηκε» αναφέρει επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Τουλουπάκη: «Η σκοπιμότητα επεβλήθη της νομιμότητας»

 

Στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρεται επίσης: 

Πέτσας στο Star: Παρακράτος και παραδικαστικό κύκλωμα επί ΣΥΡΙΖΑ  

 

«Την ώρα που:

- η Novartis ομολόγησε στις ΗΠΑ διαφθορά στην Ελλάδα επί διακυβέρνησης Σαμαρά για τις αποφάσεις της για την τιμολόγηση των φαρμάκων

- δύο πρώην υπουργοί της ΝΔ ακόμα ελέγχονται δικαστικά για το σκάνδαλο, ενώ ακόμα ένας έχει ήδη διωχθεί

- η Προανακριτική κατέληξε σε φιάσκο αφού δεν βρήκε κανένα στοιχείο εναντίον του κ. Παπαγγελόπουλου για τη δήθεν σκευωρία Novartis,
στη χώρα μας διώκεται η εισαγγελέας που τόλμησε να διερευνήσει το σκάνδαλο διαφθοράς, όπως είχε εξάλλου προαναγγελθεί από μέλη της κυβέρνησης.
Βρισκόμαστε μπροστά στα πρωτοφανή νομικά παράδοξα:

- Να ζητείται η δίωξη της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς αλλά να αρχειοθετείται το σκέλος για τους επίκουρους εισαγγελείς που σήκωσαν το βάρος των ερευνών.

- Να ασκείται δίωξη με βάση το ένα από τα δύο αντικρουόμενα πορίσματα των Αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου, το οποίο βολεύει το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν σκευωρίας. Και την ίδια ώρα να ζητείται έρευνα για το πόρισμα Σοφουλάκη το οποίο στοιχειοθετεί ότι η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς λειτούργησε σύννομα και ζητά τη διερεύνηση ψευδομαρτυρίας και άλλων βαρύτατων πράξεων των Ράικου, Αγγελή, Μανία, Μανιαδάκη και Φρουζή, στις καταθέσεις των οποίων στηρίχθηκε η δίωξη εναντίον της.

Οι βολικές για την κυβέρνηση ποινικές διώξεις κατά συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών, με στόχο να διασωθεί το φιάσκο της δήθεν σκευωρίας και να κουκουλωθεί το σκάνδαλο Novartis, συνιστούν ευθεία βολή στην ανεξαρτησία όλων των δικαστικών λειτουργών και ναρκοθετούν οποιαδήποτε προσπάθεια διερεύνησης υποθέσεων διαφθοράς στο μέλλον».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης σε ανάρτησή του αναφέρει τα όσα υποστηρίζει η κα Τουλουπάκη και σχολιάζει: «Επειδή εγώ δεν είμαι σαν και αυτήν που μου παραβίασε επί σκοπώ και μετά δόλου το δικό μου τεκμήριο αθωότητας, ανεβάζω την σχετική με την εναντίον της ασκηθείσα Δίωξη δήλωση της. Εσείς μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας». 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top