Συνεργάτης του Μητσοτάκη: «Ξέρουν όλοι στην κυβέρνηση ότι είμαι γκέι»

«Ο πρωθυπουργός έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου, όπως εγώ τη σύζυγό του»

Το Μέγαρο Μαξίμου

Σε μια σπάνια κίνηση πολιτικού θάρρους, ειδικά για τα ελληνικά δεδομένα, προχώρησε ο προϊστάμενος στο Οικονομικό Γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού της Προεδρίας της Κυβέρνησης, Αλέξης Πατέλης.

Μιλώντας ανοικτά για την ομοφυλοφιλία και τον γάμο του με τον σύντροφό του, υπογράμμισε – σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής –  τη σημασία του σεβασμού στη διαφορετικότητα. 

«Καμιά φορά είναι κουραστικό που ως ομοφυλόφιλος πρέπει ουσιαστικά να κάνεις «coming out» σε όποιον συνεργάζεσαι επαγγελματικά σε τακτική βάση, αλλά το έχω συνηθίσει και ξέρω πώς να το κάνω. Ο κόσμος με τον οποίο συνεργάζομαι στην κυβέρνηση ξέρει πως είμαι γκέι και δεν τους νοιάζει. Ο πρωθυπουργός προφανώς και έχει γνωρίσει τον σύζυγό μου, όπως έχω γνωρίσει και εγώ τη σύζυγό του», εξομολογήθηκε ο κ. Πατέλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν ακόμα μεγάλες προκαταλήψεις στην Ελλάδα και ομοφυλόφιλοι που αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα ενός ομοφυλόφιλου στην Ελλάδα σήμερα, κατά την άποψή μου, δεν είναι κατά βάση νομοθετικό –αν και υπάρχουν ακόμα προφανώς περιθώρια βελτίωσης, ειδικά στον εργασιακό τομέα– αλλά κυρίως ζήτημα ορατότητας. Δεν έχουμε διαφορετικές εικόνες Ελλήνων ομοφυλοφίλων, δεν έχουμε την εικόνα ενός γκέι ποδοσφαιριστή, μιας λεσβίας σε ένα χωριό, ενός γκέι σπασίκλα, μιας λεσβίας κωμικού – πόσο μάλλον αμφίφυλων, τρανς ή intersex».

Ο κ. Πατέλης, συμβουλεύει τον πρωθυπουργό σε θέματα οικονομικής πολιτικής. Τα προηγούμενα 27 χρόνια εργαζόταν ως οικονομολόγος και αναλυτής στον χρηματοπιστωτικό τομέα στο Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη και την Αθήνα και πλέον λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος με τη διεθνή επενδυτική κοινότητα.

Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος στα οικονομικά από το πανεπιστήμιο του Πρίνστον στις ΗΠΑ, όπου ολοκλήρωσε τη διατριβή του με επιβλέποντα καθηγητή τον πρώην διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ, Μπεν Μπερνάκι. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top