Θεοχάρης: Ανοίγει 1η Ιουλίου ο τουρισμός σε όλα τα αεροδρόμια και λιμάνια

Για ποιες χώρες αίρεται από 15 Ιουνίου η απαγόρευση πτήσεων  

Το άνοιγμα της Ελλάδας στον τουρισμό ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, κατά την ενημέρωση που έκανε  μαζί με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και τον κυβερνητικό εκπρόσώπο Στέλιο Πέτσα

Κικίλιας: Έτσι θα ενισχύσουμε τις δομές υγείας στα νησιά το καλοκαίρι

«Μπορούμε να ανακοινώσουμε πολύ ευχάριστα πράγματα για το άνοιγμα της χώρας μας. Η γέφυρα προς την κανονικότητα είναι ήδη στρωμένη σε σχέδιο» τόνισε κατά την έναρξη της ενημέρωσης ο κ. Θοεχάρης. 

 Θεοχάρης - Τσιόδρας: Να ανοίξουμε τον τουρισμό, αλλά να μην ξανακλείσουμε!

Ο Υπουργός Τουρισμού πρόσθεσε: «Ακολουθούμε πλήρως τις οδηγίες της ΕΕ & τις διαμορφώνουμε, επηρεάζοντας τις αποφάσεις. Από 15/6 αίρεται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία. Στις θαλάσσιες αφίξεις εξακολουθεί να απαγορεύεται ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό. Επιτρέπεται για σκάφη αναψυχής μόνο με το πλήρωμα. Από 1/7 έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας, ουσιαστικά εγκαινιάζοντας τον τουρισμό και στα νησιά» ενώ προσέθεσε ότι θα υπάρξει «συνδιαμόρφωση με την ΕΕ της λίστας τρίτων χωρών που θα εξακολουθήσουν να εξαιρούνται από τις πτήσεις». Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα πάντως δεν ανοίγει ο Τουρισμός από τη Μεγάλη Βρετανία και την Τουρκία, όπως διευκρίνισε.  

Τα μέτρα της κυβέρνησης για τον τουρισμό – Χωρίς τεστ οι τουρίστες

Για τις θαλάσσιες αφίξεις, ανακοίνωσε ότι  «από 1/7 επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια».

Ο κ. Θεοχάρης  επισήμανε επίσης ότι «τα αεροδρόμια ανοίγουν όλα από 1/7 και την ίδια ημέρα ενεργοποιούνται 7 σημεία εισόδου από τα χερσαία σύνορα», ενώ επισήμανε πως «το σχέδιό μας είναι ολοκληρωμένο και έχουμε κάνει επιχειρησιακές ασκήσεις ετοιμότητας».

Τέλος, ο Υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι θα γίνονται «δειγματοληπτικά τεστ στα αεροδρόμια. Περιορισμός σε ξενοδοχείο μέχρι να πάρει τα αποτελέσματα ο ταξιδιώτης. 14 μέρες καραντίνας αν βρεθεί θετικός ο ταξιδιώτης».
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top