Κικίλιας: Έτσι θα ενισχύσουμε τις δομές υγείας στα νησιά το καλοκαίρι

Πλωτές μονάδες υγείας και μοριακοί αναλυτές για τα τεστ  

Ανακοινώσεις για το σχέδιο ενίσχυσης των Υγειονομικών Δομών στη νησιωτική χώρα έκανε πριν από λίγο  ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης. 

Μέτρα για την θωράκιση των νησιών από τον κορωνοϊό ανακοινώνει ο Κικίλιας

«Έχουμε δεσμεύσει 446 απλές κλίνες & 19 κλίνες ΜΕΘ για covid19 στα νησιά και μπορούν να αυξηθούν άμεσα σε 674 απλές κλίνες και 79 κλίνες ΜΕΘ, αν χρειαστεί» τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα Κέντρα Υγείας και οι δομές σε όλα τα νησιά έχουν εξοπλιστεί και θα λειτουργούν 24 ώρες  το 24ωρο. 

«Τα νησιά πρέπει να ετοιμάζονται για τουρίστες με κρούσματα»

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμα ότι οι Κινητές Μονάδες Υγείας θα διεξάγουν τεστ, θα συλλέγουν στοιχεία για επιδημιολογικές έρευνες και θα ενισχύουν την ιχνηλάτηση.  Θα ενεργοποιηθούν επίσης Πλωτές Ομάδες Υγείας που θα συνεργάζονται με δήμους μικρών νησιών, θα διενεργούν τεστ και θα υποστηρίζουν τον ΕΟΔΥ, σε εθελοντική συνεργασία με ΜΚΟ

Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια-Χαρδαλιά-Τσιόδρα

«Υπάρχει ανάγκη για ανάπτυξη ταχέων μοριακών εξετάσεων, γι'αυτό βάζουμε μικρούς αναλυτές στα νησιά» τόνισε ο Υπουργός Υγείας, ενώ διευκρίνισε ότι  επιπλέον μοριακοί αναλυτές (PCR testing) θα εγκατασταθούν και σε άλλα νησιά, 

Η διαδικασία μεταφοράς για έλεγχο του δείγματος, όπως την περιέγραψε ο κ. Κικίλιας είναι κατά σειρά: Γιατρός, στη συνέχεια παραλαβή από πιστοποιημένο φορέα, μεταφορά με εναέριο ή πλωτό μέσο,  ανάλυση κλπ. 
«Έχουμε 11 κάψουλες (αρνητικής πίεσης) για αεροδιακομιδή, θα προμηθετούμε κι άλλες» τόνισε ο Υπουργός Υγείας.  

Διαβάστε όλο το Σχέδιο Υπηρεσιών Υγείας για τη Νησιωτική Χώρα: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ   

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top