Έκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη με Κικίλια-Χαρδαλιά-Τσιόδρα

Συναγερμός σε κυβέρνηση μετά τα αυξημένα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση μετά την αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού τις τελευταίες ημέρες.

Το πρωί της Τρίτης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε έκτακτη τηλεδιάσκεψη με τον Σωτήρη Τσιοδρα, τον Βασίλη Κικίλια και τον Νίκο Χαρδαλιά.

Κορωνοϊός: Έτοιμη για τοπικά lockdown η κυβέρνηση, εάν υπάρξει έξαρση

Στην τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα δεδομένα, με την κυβέρνηση να είναι σε εγρήγορση για την ανάγκη, εάν παρουσιαστεί, λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία και επισημάνθηκε η ανάγκη αυστηρής εφαρμογής των μέτρων που έχουν αποφασιστεί ενόψει της σταδιακής επανόδου στη νέα καθημερινότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι είναι να επιβληθούν περιορισμοί, ακόμη και lockdown, σε τοπικό επίπεδο, αυστηροποίηση του πλαισίου κυρώσεων για τις επιχειρήσεις που δεν τηρούν τους κανόνες, καθώς και απαγόρευση πτήσεων από κάποια ευρωπαϊκά αεροδρόμια.

Χαρδαλιάς: Παραμένει στις γειτονιές μας ο ιός

«Ο ιός μπορεί να είναι σε ύφεση, αλλά παραμένει μέσα στις γειτονιές μας, μέσα στις πόλεις μας, μέσα στα χωριά μας, παντού» προειδοποίησε ο Νίκος Χαρδαλιάς από τη Θεσσαλονίκη.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας συναντήθηκε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Νίκο Ζέρβα, ενώ μετά από συνάντηση με μέλη της Δημοτικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης είπε: «Το μέλημά μας, το κύριο, δεν είναι ούτε τα πρόστιμα, ούτε το κυνήγι. Το μέλημά μας είναι σταδιακά, βήμα βήμα, να ανοίξουμε την αγορά, να μπορούν να σταθούν οι επιχειρήσεις, αλλά, ταυτόχρονα, να μην διακινδυνεύσει η δημόσια υγεία».

«Η δική σας δουλειά είναι με την παραίνεση, με τις συστάσεις σας, με την ευγένεια που σας διακατέχει και έχετε αποδείξει όλον αυτόν τον καιρό, να συνδράμετε στην προσπάθεια των επιχειρηματιών να ανοίξουν με όρους, οι οποίοι θα διασφαλίζουν τη δημόσια υγεία», πρόσθεσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top