Σταϊκούρας: Στο 8% η ύφεση το 2020

Ξεκινά ο νέος γύρος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

«Τα δεδομένα δείχνουν πως η ύφεση στη χώρα θα κλείσει στο 8%» είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Open.

O υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ικανοποίησή του για το δεκαετές ελληνικό ομόλογο από τη χτεσινή δημοπρασία λέγοντας πως η «χώρα τολμά και βγαίνει στις αγορές».

Πάνω από 16 δισ. οι προσφορές για το νέο ελληνικό δεκαετές ομόλογο

Στάθηκε, μάλιστα, στη σημαντική μείωση του κόστους δανεισμού, αφού το Μάρτιο του 2019, σε αντίστοιχη έξοδο στις διεθνείς αγορές ανέρχονταν στα 3,9% και τώρα ήταν μόλις 1,5%.

Όπως είπε, η απόδοση του ελληνικού ομολόγου «δείχνει την εμπιστοσύνη που έχουν απέναντι στη χώρας οι διεθνείς αγορές, την ώρα που κανείς πραγματικά δεν γνωρίζει την ακριβή έκταση της κρίσης».

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση από το νέο Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ, επισημαίνοντας πως η εκταμίευση των σημαντικών πόρων αναμένεται όχι μέσα στη χρονιά, αλλά από το 2021.

Παράλληλα, απαντώντας στην αντιπολίτευση και τις επικρίσεις για τα μέτρα της κυβέρνησης, είπε: «Δεν έχω κανένα θησαυροφυλάκιο στο γραφείο μου για να λεφτά».

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως μέσα στην εβδομάδα θα πιστώθουν στους λογαριασμούς τα πόσα των 800 και 534 ευρώ, όπως προβλέπεται για την ενίσχυση των δικαιούχων, ενώ τόνισε χαρακτηριστικά πως δεν αποκλείει και τοπικά lockdown, εάν κι εφόσον το ζητήσουν οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας.

Τέλος, προανήγγειλε την εκκίνηση του δεύτερου γύρου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής το αργότερο ως τη Δευτέρα, τονίζοντας πως σε αυτόν τον κύκλο θα διανεμηθούν πάνω από 1,4 δισ. ευρώ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top