Διάβημα του ΥΠΕΞ στον Τούρκο Πρέσβη μετά την προκλητική δημοσίευση

Σε συνομιλίες με τον Ιταλό ομόλογό του ο Νίκος Δένδιας

Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών/ eurokinissi

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκλήθη νωρίτερα στο υπουργείο Εξωτερικών ο πρέσβης της Τουρκίας στην Ελλάδα, στον οποίο διενεργήθηκε διάβημα με αφορμή τη δημοσίευση στην τουρκική Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σειράς αιτήσεων για χορήγηση από την τουρκική κυβέρνηση άδειας έρευνας και εκμετάλλευσης στην κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας σε περιοχές ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Δένδιας σε Τουρκία: Θα υπάρξει απάντηση, εάν ξεκινήσετε έρευνες

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε νωρίτερα τηλεφωνική συνομιλία με τον ομόλογό του της Ιταλίας, L. Di Maio. Η συζήτηση εστιάσθηκε σε ζητήματα διμερούς και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης του Ιταλού ΥΠΕΞ στην Αθήνα, στις 9/6.

Ειδικότερα, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στο σχέδιο της Αθήνας για το σταδιακό άνοιγμα της χώρας, το οποίο γίνεται με κανόνες και ασφάλεια και με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία.

Περαιτέρω, αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάγκη στενής συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών χωρών για την επιστροφή στην ομαλότητα και την προσπάθεια οικονομικής ανάκαμψης της ΕΕ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top