Το διάγγελμα Μητσοτάκη και το σενάριο των πρόωρων εκλογών

Η επίθεση ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση

Σχεδιασμό για πρόωρες εκλογές βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από το διάγγελμα του Κυριάκου Μητσοτάκη τη Μεγάλη Δευτέρα για τον κορωνοϊό.

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιτέθηκε με σκληρά λόγια στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας  - σε ανακοίνωσή του κόμματος– πως ο πρωθυπουργός μίλησε «ως πονηρός πολιτευτής σε προεκλογική περίοδο».

Κορωνοϊός: Γιατί στην κυβέρνηση περιμένουν την 20η Απριλίου

ΣΥΡΙΖΑ: Διαστρεβλώνει και υπόσχεται ο Μητσοτάκης

Η Κουμουνδούρου πιστεύει ότι μετά το τέλος της κρίσης ο κ. Μητσοτάκης ίσως εξετάσει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, επενδύοντας στο ενισχυμένο προφίλ του ίδιου αλλά και της κυβέρνησης, από τη διαχείριση της πανδημίας.

MRB για το Star: Ικανοποίηση για διαχείριση - Προβληματισμός για οικονομία

Recovery plan: Το σχέδιο για την έξοδο από την καραντίνα

Υπενθυμίζεται πως οι επόμενες εκλογές – όταν γίνουν – θα διεξαχθούν με απλή αναλογική, ενώ από εκεί και πέρα θα διεξάγονται με κλιμακωτό μπόνους για το πρώτο κόμμα, εάν αυτό υπερβεί το 25%.

Η απάντηση στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ήρθε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο τη Μεγάλη Τρίτη.

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν τα 400 ευρώ και πώς

«Εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. Σε κανένα σημείο του μηνύματος του Πρωθυπουργού δεν υπήρχε αναφορά σε εκλογές», απάντησε με σαφήνεια ο Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο Open.

Ο κ. Πέτσας τόνισε πως στο μήνυμα του πρωθυπουργού υπήρχε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους τους Έλληνες, οι οποίοι ακολούθησαν τα αυστηρά δύσκολα μέτρα, στους ανθρώπους του Εθνικού Συστήματος Υγείας και στους απλούς ανθρώπους, οι οποίοι κάνουν ένα σωρό πολύτιμα πράγματα, είτε βάζουν πράγματα στο ράφι των σούπερ μάρκετ είτε ασχολούνται με την καθαριότητα στους δήμους.

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Κρίσιμη η Μεγάλη Εβδομάδα αλλά διαφαίνεται Ανάσταση

«Υπήρχε επίσης κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Μία ξεκάθαρη τοποθέτηση ότι, αν τηρήσουμε και αυτές τις δύο εβδομάδες τα μέτρα, έρχεται ένα φως στην άκρη του τούνελ, με το ξεδίπλωμα του σχεδίου σταδιακής επιστροφής, στην κανονικότητα», υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν παρέλειψε να απευθύνει έκκληση, για άλλη μία φορά, σε όσους σκέφτονται, παρά τα μέτρα απαγόρευσης, να πάνε στα χωριά τους.

«Δεν πάμε στο χωριό μας, δεν ψήνουμε στις αυλές μας, δεν πάμε στις εκκλησιές μας», είπε.

Παράλληλα, χαρακτήρισε  τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος υπεύθυνη, σοβαρή και ξεκάθαρη, σημειώνοντας ότι οι εκκλησίες μας θα είναι κλειστές.

Όσον αφορά το Άγιο Φως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεργασίες του υπουργείο Εξωτερικών με το Ισραήλ, υπάρχει συνεννόηση με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας, επομένως δεν θα υπάρξει κάποιο θέμα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top