Κορωνοϊός: Γιατί στην κυβέρνηση περιμένουν την 20η Απριλίου

Τα μέτρα θα αρθούν με την αντίστροφη πορεία που μπήκαν

Το σχέδιο για την σταδιακή άρση των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας, λόγω κορωνοϊού, επεξεργάζεται ήδη η κυβέρνηση.

Η πορεία προς την πλήρη επαναφορά στην κανονικότητα θα είναι «μακρόσυρτη», όπως είπε χαρακτηριστικά τη Μεγάλη Δευτέρα ο Στέλιος Πέτσας, ωστόσο τα πρώτα μέτρα εκτιμάται πως θα έρθουν τον Μάιο.

Κρίσιμη η Μ. Εβδομάδα: Η απειθαρχία φέρνει σκληρότερα μέτρα για το Πάσχα

Στο τραπέζι χειρόφρενο στα ΙΧ ανήμερα του Πάσχα

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Σκάι, είπε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία και πως όλα θα αποφασιστούν μαζί με τους ειδικούς.

«Το καλό σενάριο είναι η καμπύλη να αρχίσει να πηγαίνει προς τα κάτω από τις 20 Απριλίου και μετά. Ο ιός θα αρχίσει να γίνεται λιγότερο ισχυρός, όσο αυξάνεται η ζέστη, και άρα τα μέτρα θα μπορούν να αρχίσουν να αίρονται», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Τα νέα επαγγέλματα που εντάσσονται στο επίδομα των 800 ευρώ

Ποιοι άνεργοι θα πάρουν τα 400 ευρώ και πώς

Χωρίς να θέλει να μπει σε λεπτομέρειες, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως «είναι λογικό ότι τα μέτρα θα αρχίσουν να αίρονται με την αντίστροφη πορεία από αυτήν, που μπήκαν. Εάν φανταστείτε ότι αρχίσαμε με τα πιο επικίνδυνα σημεία και πήγαμε στη συνέχεια στα λιγότερο επικίνδυνα, τότε θα γίνει η άρση με την ανάποδη πορεία».

Φυσικά, όλο αυτό προϋποθέτει την πιστή τήρηση των μέτρων περιορισμού στην κυκλοφορία και τη μεγάλη Εβδομάδα, ώστε «να μη χυθεί η καρδάρα με το γάλα», όπως χαρακτηριστικά έχει υπογραμμίσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top