Ερντογάν: Παράλογο και απερίσκεπτο η Ελλάδα να κατηγορεί την Τουρκία

Eπίθεση στη χώρα μας μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ

"Είναι πέρα από τη λογική και την κατανόηση μια γειτονική χώρα σύμμαχος στο ΝΑΤΟ να δείχνει προς την Τουρκία ως υπεύθυνη για το κύμα παράνομης μετανάστευσης", δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ.Τ.Ερντογάν μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ, τονίζοντας πως είπε στον Γ.Γ. ότι "δε θα επιτρέψουμε σε αυτή τη χώρα να χρησιμοποιήσει το θέμα αυτό και την ΕΕ για να κερδίσει άδικα οφέλη για τον εαυτό της".

Στις Βρυξέλλες ο Ερντογάν για το προσφυγικό - Τι θα ζητήσει

Σε κοινές δηλώσεις με τον Γενικό Γραμματέα Στόλτεμπεργκ μετά το πέρας της συνάντησης, που διεξήχθη στην τουρκική μόνιμη αντιπροσωπεία, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, αφού κατέδειξε το καθεστώς Άσαντ ως υπεύθυνο για τις προσφυγικές πιέσεις και υπενθύμισε το βάρος που έχει αναλάβει η χώρα του στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας γενικότερα, ζήτησε από τη Συμμαχία, πρακτική στήριξη στη βάση της διαδικασίας του άρθρου 4 της συνθήκης του ΝΑΤΟ.

Απειλεί ξανά ο Ερντογάν - «Σας το είχαμε πει. Δε μας πιστέψατε!»

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ σημείωσε τη μείωση της βίας στο Idlib τις τελευταίες ημέρες και τόνισε πως τώρα είναι σημαντικό να εξασφαλιστεί ότι θα φτάσει η ανθρωπιστική βοήθεια στην περιοχή. Ο Γενς Στόλτεμπεργκ αναγνώρισε, όπως είπε, το βάρος που σήκωσε η Τουρκία και στη συριακή διαμάχη και στη φιλοξενία των Σύρων προσφύγων,  τονίζοντας ότι καμία άλλη χώρα δεν δέχθηκε τόσους πρόσφυγες.

Μητσοτάκης από το Βερολίνο: Η Ελλάδα και η ΕΕ δεν εκβιάζονται από κανέναν

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι "το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να βοηθά την Τουρκία περιλαμβανομένων πυραυλικών αμυντικών συστημάτων", αλλά και με ναυτικές δυνάμεις, ενώ υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ επένδυσε 5 δις στην Τουρκία, όπως για παράδειγμα σε ραντάρ επιτήρησης,

Καταπέλτης και η Μέρκελ κατά Ερντογάν: Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ με την Τουρκία, δήλωσε πως βλέπει με ανησυχία την κατάσταση και καλωσόρισε την έναρξη του διαλόγου Τουρκίας - ΕΕ για το θέμα. Σημείωσε μάλιστα ότι τα κοινά προβλήματα απαιτούν κοινές λύσεις. Σε σχέση με το μεταναστευτικό τόνισε ότι το ΝΑΤΟ θα συνεχίσει να παίζει το ρόλο του περιλαμβανομένης της ναυτικής δύναμης επιτήρησης στο Αιγαιό. Κατέληξε σημειώνοντας πως συζήτησε με τον Πρόεδρο Ερντογάν για τους S400, τις σχέσεις με τη Ρωσία και την κατάσταση στο Αφγανιστάν
    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top