Καταπέλτης και η Μέρκελ κατά Ερντογάν: Απαράδεκτη η στάση της Τουρκίας

Τι είπε η Γερμανίδα καγκελάριος στο forum που συμμετέχει και ο Μητσοτάκης

Δριμεία  κριτική άσκησε η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ στη στάση της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, όπως  και έναντι της Ελλάδας,  στην ομιλία της στο  Ελληνογερμανικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στη χώρα της και στο οποίο συμμετέχει και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.           

Συνάντηση Μέρκελ - Μητσοτάκη με επίκεντρο το μεταναστευτικό

«Δεν μπορεί να περιμένει η Τουρκία την κατανόηση μας όταν  στην πλάτη των προσφύγων προσπαθεί να λύσει  εσωτερικά προβλήματα  που ουσιαστικά οδηγούν  σε αδιέξοδο στα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας» τόνισε η  καγκελάριος. Όπως πρόσθεσε μια τέτοια συμπεριφορά  είναι απαράδεκτη  και γι’ αυτό τάσσεται  με όλες τις δυνάμεις της υπέρ του συμφώνου Τουρκίας ΕΕ αλλά σε μια νέα φάση.

ΣΥΡΙΖΑ: Να πάει με ξεκάθαρες θέσεις στη Μέρκελ ο Μητσοτάκης

«Θα υπάρξει συμφωνία  αλλά  με μια διαφορά. Η Φον Ντερ Λάιεν και ο Μισέλ θα έχουν μια τελείως διαφορετική στάση  για το ζήτημα που μας ταλανίζει» προειδοποίησε την Άγκυρα η καγκελάριος της Γερμανίας. 

Κορωνοϊός: Υπουργός δεν έκανε χειραψία με τη Μέρκελ!

ΔΡΙΜΕΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ  ΑΣΚΗΣΕ  Ο  ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΕΦΕΝ ΖΑΪΜΠΕΡΤ     

Προηγουμένως, δριμεία κριτική στην Τουρκία είχε ασκήσει και κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας,  Στέφεν Ζάιμπερτ.     
«Η Τουρκία απολύτως ξεκάθαρα φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι οδήγησε αυτούς τους απελπισμένους  ανθρώπους σε αδιέξοδο», τόνισε ο Ζάιμπερτ σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στον Έβρο. Όπως πρόσθεσε «η Τουρκία φόρτωσε δυστυχώς στην πλάτη αυτών των ανθρώπων τις σοβαρές ανησυχίες της, τις οποίες η ΕΕ πρέπει να αντιληφθεί και για τις οποίες πρέπει να μιλήσει με την Τουρκία».  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Γερμανίας επανέλαβε την αλληλεγγύη και την στήριξη της γερμανικής κυβέρνησης προς την Ελλάδα και ότι πρέπει να υπάρχει ανθρωπιά και τάξη στη διαχείριση προσφύγων και μεταναστών. «Αυτό σημαίνει ότι παράνομο πέρασμα των συνόρων δεν μπορεί να επιβληθεί και μάλιστα δια της βίας» διευκρίνισε.  

Σημείωσε πάντως σχετικά  με τις καταγγελίες για αυτόκλητες ομάδες «αγανακτισμένων»  πολιτών που ήρθαν στον Έβρο και τη Λέσβο ότι «μόνο οι κρατικές δυνάμεις πρέπει να φροντίζουν για την τάξη κατά μήκος των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης», ενώ  «αυτοαποκαλούμενες ομάδες άμυνας από πολίτες και σίγουρα ακραίοι δεξιοί, οι οποίοι φθάνουν εκεί από το εξωτερικό, δεν έχουν καμία δουλειά».

Ο Ζάιμπερτ σημείωσε επίσης  ότι η Ελλάδα δικαιούται τη στήριξη και την αλληλεγγύη των ευρωπαίων εταίρων της. «Η Ελλάδα έχει τη γερμανική στήριξη και αλληλεγγύη σε ό,τι αφορά τόσο την φύλαξη των συνόρων όσο  και την φιλοξενία και την φροντίδα προσφύγων και μεταναστών που φτάνουν στην χώρα» σημείωσε. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top