Τι έδειξε ο Μητσοτάκης στην ηγεσία της ΕΕ στον Έβρο και απέσπασε στήριξη

Ενίσχυση της Ελλάδας με 700 εκατ. ευρώ και προσωπικό της Frontex

Άμεση στήριξη στην Ελλάδα με 700 εκατομμύρια ευρώ κοινοτικά κονδύλια και προσωπικό της Frontex ανακοίνωσαν οι επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης που ξεναγήθηκαν στα σύνορα στον Έβρο μαζί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη  και αποκάλεσαν την Ελλάδα ασπίδα της Ευρώπης. 

Μητσοτάκης: Θα περιφρουρήσω την ακεραιότητα της χώρας

ΠΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ  ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΊΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ 

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του Star Πέτρος Μπoτσαράκος, o Πρωθυπουργός έδειξε στον Πρόεδρο του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και στην Πρόεδρο της  Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, την εικόνα του Έβρου από ψηλά.

Με ελικόπτερο πάνω από τα σύνορα ο Μητσοτάκης και η ηγεσία της ΕΕ

Μέσα από το ελικόπτερο έκαναν αυτοψία στα χερσαία σύνορα που καθημερινά ορδές μεταναστών προσπαθούν να παραβιάσουν για να εισβάλουν στην Ελλάδα.

Αυτοψία στα σύνορα για Μητσοτάκη και ηγεσία της ΕΕ και με πτήση στρατιωτικού ελικοπτέρου 

Μαζί με τον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, τον Προεδρεύοντα στην ΕΕ Κροάτη Πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν  Μαργαρίτη Σχοινά είδαν από κοντά τα «πολεμοφόδια» που εκτοξεύουν όλες αυτές τις μέρες οι μετανάστες εναντίον ελληνικών αρχών τραυματίζοντας αστυνομικούς και σπάζοντας αυτοκίνητα.

Στο φυλάκιο 1 στην Ορεστιάδα,  ο  Πρωθυπουργός τους έδειξε τα τουρκικά καπνογόνα  που ρίχνουν εναντίον στρατού και αστυνομίας και τους εξήγησε ότι τις τελευταίες μέρες έχουνγίνει πάνω από 30.000 αποτροπές παράνομης εισόδου και  πάνω από 250 συλλήψεις.  

 
ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Προβλήθηκε και βίντεο που αποδεικνύει ότι οι τουρκικές αρχές μεταφέρουν συνοδεία στρατιωτικών οχημάτων τους μετανάστες, εκτοξεύουν καπνογόνα εναντίον της Ελλάδας και  εκτελούν ένα επικίνδυνο και οργανωμένο σχέδιο.

«Το πρόβλημα δεν είναι προσφυγικό συνιστά μια ασύμμετρη απειλή στα σύνορα που είναι και ευρωπαϊκά κα η παράνομη εισβολή χιλιάδων ανθρώπων παίρνει τη μορφή της επιβολής τους εθνικού μας εδάφους» τόνισε ο πρωθυπουργός. 

Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 Η Πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα δοθούν στην Ελλάδα: 

-700 εκ. Ευρω

- Επτά σκάφη, δύο ελικόπτερα, δύο οχήματα με κάμερες, 100 επιπλέον συνοριοφύλακες  και κονδύλια  για φάρμακα, σκηνές και κουβέρτες.

«Ευχαριστώ την Ελλάδα που είναι η δική μας ευρωπαϊκή ασπίδα σε αυτούς τους καιρούς. Όσοι προσπαθούν να δοκιμάσουν την ενότητα της Ευρώπης θα απογοητευθούν» διαμήνυσε η πρόεδρος της Κομισιόν από την πλευρά της.  

Οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Κοινοβουλίου, αλλά και ο Προεδρεύων Κροάτης  Πρωθυπουργός κάλεσαν την Τουρκία να μην παραβιάζει την συμφωνία με την Ευρώπη και ευχαρίστησαν τους Έλληνες και την Ελλάδα.

Στο ακριτικό φυλάκιο των Κήπων ο Πρωθυπουργός ευχαρίστησε το προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας που ακούραστοι φυλούν Θερμοπύλες.

Στον Έβρο ο Μητσοτάκης: Η Θράκη είναι πάντα όρθια

ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ  ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Στην Αλεξανδρούπολη οι κάτοικοι υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα  και λουλούδια  τον Πρωθυπουργό. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε οτι η κυβέρνηση  παλεύει για να μην περάσει κανένας τα σύνορα χωρίς χαρτιά  και έδειξε στους ευρωπαίους ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει πολιτική στο μεταναστευτικό μετά  τις εκλογές, αλλά και «κάρφωσε» τη στάση ορισμένων ευρωπαϊκών κρατών, που επιμένουν να μην μοιράζονται το βάρος του προβλήματος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top