Novartis: Απορρίφθηκε το αίτημα εξαίρεσης Πλεύρη – Αποχώρηση ΣΥΡΙΖΑ

Στη ΓΑΔΑ ο πρώτος προστατευόμενος μάρτυρας

Προανακριτική για Novartis

Χωρίς την παρουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει η προγραμματισμένη για το απόγευμα εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων με τα ψευδώνυμα «Μάξιμος Σαράφης» και «Αικατερίνη Κελέση» στη ΓΑΔΑ, για την υπόθεση της Novartis.

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα, αρχικά κατέθεσε νέο αίτημα εξαίρεσης του εισηγητή της ΝΔ, Θανάση Πλεύρη, υποστηρίζοντας ότι ήταν συνήγορος στο δικαστήριο του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κατά του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, που αφορούσε δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Η Προανακριτική συνεδρίασε εκτάκτως και όλα τα κόμματα - πλην του ΣΥΡΙΖΑ, που αποχώρησε - καταψήφισαν το αίτημα εξαίρεσης του κ. Πλεύρη.

ΝΔ: Συγκλονιστικά όσα καταγγέλλει η Τσατάνη για τη Novartis

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποφάσισε, μάλιστα, να μην δώσουν το παρών οι βουλευτές του, που μετέχουν στην Προανακριτική, στη διαδικασία της εξέτασης των μαρτύρων στη ΓΑΔΑ, καταγγέλλοντας πραξικόπημα.

Υπενθυμίζεται πως ο Μάξιμος Σαράφης με επιστολή του είχε ζητήσει να καταθέσει με αλλοιωμένη φωνή από διαφορετική αίθουσα, επικαλούμενος φόβους για τη διαρροή της πραγματικής του ταυτότητας και κίνδυνο για τη ζωή του ίδιου και της οικογένειάς του.

Novartis: Χωρίς κουκούλες αλλά με μεταμφίεση οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Η Αικατερίνη Κελέση, από την άλλη, είχε ζητήσει να μην καταθέσει καθόλου, επικαλούμενη μία ευρωπαϊκή οδηγία υποχρεωτικής εμπιστευτικότητας.

Οι ενστάσεις των προστατευόμενων μαρτύρων να μην εξεταστούν ή να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα απορρίφθηκαν και αναμένεται να καταθέσουν χωρίς κουκούλες, αλλά με μεταμφίεση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top