Novartis: Χωρίς κουκούλες αλλά με μεταμφίεση οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Θα τους ταυτοποιήσει ο αστυνομικός που τους... φυλάει

Χωρίς κουκούλες θα καταθέσουν αύριο ή μεθαύριο οι προστατευόμενοι μάρτυρες "Σαράφης" και "Κελέση" στην προανακριτική επιτροπή, κάτι που έχει προκαλέσει κόντρα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως μετέδωσε ο Γιώργος Κολοβάτσιος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. 

Όλα τα κόμματα πλην του ΣΥΡΙΖΑ, ζήτησαν να καταθέσουν χωρίς καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ενώ από το ΚΚΕ μας είπαν ότι αν δεν συμβεί αυτό ο εκπρόσωπός τους θα αποχωρήσει.

Οι ενστάσεις των προστατευόμενων μαρτύρων να μην εξεταστούν ή να έχουν καλυμμένα τα πρόσωπα απορρίφθηκαν.

Η πλειοψηφία της επιτροπής αποφάσισε να καταθέσουν όπως ακριβώς κατέθεσαν και στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Παγου κύριο Σοφουλάκη τον περασμένο Δεκέμβριο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star η κατάθεση τους  στον ανακριτή έγινε με ήπια  καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους δηλαδή με γυαλιά και περούκες αλλά χωρίς κουκούλες. 
 

Προανακριτική για Νovartis: Πώς θα καταθέσουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες

Σχετικά με το ενδεχόμενο να αρνηθούν να καταθέσουν, ο πρόεδρος της προανακριτικής κ. Μπούγας ανέφερε:    

«Υπάρχει ειδικό καθεστώς.  Βρίσκονται  συνεχώς στη διάθεση των αρχών.  Αν αρνηθούν να καταθέσουν  εφαρμόζονται διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας  και είναι δυνατή η βίαιη προσαγωγή». 

Ο κ.  Μπούγας ενημέρωσε επίσης ότι «εντός της εβδομάδας θα έχουμε το σύνολο της δικογραφίας και  ακόμη και τα απόρρητα  έγγραφα που δεν έχουν σταλεί».   
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top