«Οι αρμοί της εξουσίας»: Η φράση Τσίπρα που σήκωσε πολιτική θύελλα

Πυρά κυβέρνησης και ΚΙΝΑΛ

Πολιτική θύελλα σήκωσε η φράση του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ότι, όταν το κόμμα αναλάβει ξανά την εξουσία, θα επιδιώξει να ελέγξει «τους κρίσιμους αρμούς της εξουσίας».

«Στις κοινοβουλευτικές δημοκρατίες, "αρμοί της εξουσίας", πέραν της Εκτελεστικής, είναι η Νομοθετική, η Δικαστική, αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης. Που οφείλουν να δρουν ανεξάρτητα από τον έλεγχο της εκάστοτε κυβέρνησης. Και η Ελλάδα έχει Σύνταγμα που εγγυάται τη διάκριση των εξουσιών», αναφέρει σε δήλωσή του ο Στέλιος Πέτσας.

«Η αντιδημοκρατική νοοτροπία Τσίπρα που αγνοεί το ίδιο το Σύνταγμα αποδεικνύει ότι δεν διδάχτηκε τίποτα από το μήνυμα του λαού στις κάλπες, αναβιώνοντας το απεχθές σύνθημα "ή εμείς, ή αυτοί". Και ότι στόχος του είναι ένας “δεύτερος γύρος” για να επαναφέρει όχι μόνο την οικονομική καθήλωση, αλλά και τον αυταρχισμό και την περιθωριοποίηση της χώρας. Πάνω από όλα, όμως, δικαιώνει τη θέση μας ότι οι διαφορές μας με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν αφορούν μόνο την οικονομία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, αλλά κυρίως το σεβασμό και την προάσπιση της ίδιας της Δημοκρατίας», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για «ολοκληρωτικές αντιλήψεις» και απόπνοια «ακροδεξιών πρακτικών» έκανε λόγο το Κίνημα Αλλαγής.

Όπως σημειώνει σε σχόλιό του, «ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι επιδιώκει όχι μόνο τον έλεγχο της Κυβέρνησης, αλλά και των αρμών της εξουσίας.

Αυτό σημαίνει ότι εμμένει πλήρως στις αντιδημοκρατικές αντιλήψεις και πρακτικές που στην περίοδο της διακυβέρνησης του ζήσαμε. Με αιχμή την προσπάθεια ελέγχου των μέσων ενημέρωσης και το παραδικαστικό κύκλωμα του Ρασπούτιν».

«Όλα αυτά αποπνέουν ολοκληρωτικές αντιλήψεις, ακροδεξιές πρακτικές, που δεν έχουν καμία θέση στη Δημοκρατία» καταλήγει το Κίνημα Αλλαγής στο σχόλιό του.

Εξάλλου, σε δήλωσή του τη Δευτέρα στο Mega χαρακτήρισε «ανατριχιαστική τη δήλωση Τσίπρα».

Τι είπε ο κ. Τσίπρας για τους «αρμούς της εξουσίας»

«Εγώ έχω δύο κρίσιμα ερωτήματα. Δύο κρίσιμα ερωτήματα που αφορούν μεν το χθες, αλλά που η προβολή τους είναι ευθέως στο αύριο:
Πρώτο ερώτημα: Πώς θα καταφέρουμε τη δεύτερη φορά η Αριστερά, πώς θα καταφέρουμε κερδίζοντας τις εκλογές, αυτή τη φορά να αναλάβουμε την ευθύνη και τον έλεγχο, όχι μόνο των κυβερνητικών θέσεων, όχι μόνο των υπουργείων, αλλά και κρίσιμων αρμών της εξουσίας; Είναι ένα ερώτημα αυτό», ανέφερε στο πλαίσιο της ομιλίας του ο Αλ. Τσίπρας.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top