Αυτά είναι τα επόμενα βήματα της Ελλάδας απέναντι στην Τουρκία

Από τι θα εξαρτηθεί αν θα υπάρξει όξυνση ή κλιμάκωση

Στα επόμενα βήματα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα,  σημειώνοντας ότι «η Αθήνα, με σαφήνεια θέλει την αποκλιμάκωση, αλλά σε αυτό το ταγκό χρειάζονται δύο».  

Δένδιας: Συναίνεση και υπευθυνότητα στο ΕΣΥΠ για τις τουρκικές προκλήσεις

«Το πρώτο βήμα θα επιχειρηθεί να γίνει με τις συζητήσεις για τα  ΜΟΕ, στις 17 Φεβρουαρίου παρά τις παραβιάσεις. Αν αυτό πάει καλά, θα ακολουθήσει πολιτική διαπραγμάτευση, μπαίνουμε στην ουσία πλέον, την οποία θα αναλάβει ο πολύπειρος διπλωμάτης  κ. Δεμίρης» τόνισε η Κ. Μακρή. 

Στη σκιά των παραβιάσεων έγινε η συνάντηση Ακάρ - Παναγιωτόπουλου

Επόμενος σταθμός είναι η ενδεχόμενη συνάντηση Τσαβούσογλου - Δένδια στην Αττάλεια τον  Μάρτιο. «Και αν και αυτό το βήμα πάει καλά, θα ξεκλειδώσει το επόμενο, τις διερευνητικές επαφές, που έχουν παγώσει απο το 2014, που είναι πολύ σοβαρές, καθώς εκεί θα συζητηθούν υφαλοκρηπίδα και θαλάσσιες ζώνες». 

Η Κ. Μακρή πρόσθεσε ότι «στην κυβέρνηση δεν έχουν ψευδαισθήσεις, ξέρουν ότι όλα παίζονται στη Συρία, γιατί, αν εκεί ο Ερντογάν αισθανθεί δυνατός τότε θα αποκλιμακώσει, αν όχι θα θέλει μια νίκη και θα στραφεί και πάλι σε εμάς, στο Αιγαίο και στην Κύπρο». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top