Στη σκιά των παραβιάσεων έγινε η συνάντηση Ακάρ - Παναγιωτόπουλου

Νέες υπερπτήσεις σε ελληνικά νησιά από τουρκικά F - 16

Με τον Τούρκο ομόλογό του, Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκε πριν από λίγο ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Άμυνας των χωρών – μελών  του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  κ. Παναγιωτόπουλος επισήμανε στον Τούρκο ομόλογό του ότι «οι προκλητικές ενέργειες δεν βοηθούν στο πλαίσιο του διαλόγου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, τα οποία ξεκινούν την επόμενη εβδομάδα». 

Τηλεφωνική επικοινωνία Παναγιωτόπουλου – Ακάρ: Τι συζήτησαν οι δύο υπουργοί

Και οι δύο πλευρές πάντως φέρεται να συμφώνησαν στην ανάγκη διατήρησης ανοιχτών διαύλων επικοινωνίας.  

Η συνάντηση έγινε στη σκιά των παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των πτήσεων πάνω από ελληνικά νησιά που συνεχίσθηκαν και σήμερα. 

Όπως μετέδωσε ο Κώστας Συμεωνίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, στις 10 το πρωί δύο τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε μεγάλο ύψος και αμέσως μετά πάνω από τους Λειψούς στα 3.000 μέτρα και πάνω από το Αγαθονήσι, ακόμα χαμηλότερα, στα 2.300 μέτρα. Ελληνικά μαχητικά κυνήγησαν τα τουρκικά, όπως κάθε μέρα. 

Στις 10.30, άλλα δύο τουρκικά F-16 πέταξαν ψηλά  πάνω από τις Οινούσσες και την Παναγιά, όπως είχαν κάνει και χθες...
 
Η τουρκική προκλητικότητα ήταν και ένα από τα κύρια θέματα της σημερινής συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής υπό τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Δένδιας: Συναίνεση και υπευθυνότητα στο ΕΣΥΠ για τις τουρκικές προκλήσεις

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top