Πάει για ιστορική συναίνεση η ψήφος των αποδήμων

Ψηφίζεται σήμερα το επίμαχο νομοσχέδιο

Με ιστορική συναίνεση σχεδόν του συνόλου των βουλευτών του Ελληνικού Κοινοβουλίου είναι πολύ πιθανό να ψηφιστεί την Τετάρτη το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων.

Μέχρι σήμερα το μόνο κόμμα που είχε δηλώσει ότι δε θα ψήφιζε το νομοσχέδιο ήταν το ΜεΡΑ25 του Γιάννη Βαρουφάκη, το οποίο διαθέτει 9 βουλευτές.

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διαθέτει 86 βουλευτές, ήταν το μοναδικό κόμμα που δεν τάχθηκε υπέρ του σχετικού άρθρου στην 4η Συνταγματική Αναθεώρηση, ωστόσο μετά τις νομοτεχνικές αλλαγές από τον υπουργό Εσωτερικών ,Τάκη Θεοδωρικάκο, έχει έρθει πιο κοντά με τη Νέα Δημοκρατία.

Συμφώνησαν τελικά τα κόμματα για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού!

Έτσι, στο πλαίσιο της γόνιμης αντιπολιτευτικής παρουσίας, είναι πιο κοντά στο «ναι», που σημαίνει πως το νομοσχέδιο πιθανόν να υπερψηφιστεί από 291 βουλευτές.

Σε κάθε περίπτωση, η απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύσει είναι ο εφαρμοστικός νόμος του Συντάγματος να «περάσει» με τη στήριξη τουλάχιστον από τα 2/3 της Βουλής, δηλαδή από 200 βουλευτές, κάτι που δείχνει να έχει εξασφαλιστεί.

Ο κ. Θεοδωρικάκος έχει διαμηνήσει, από την πλευρά του, ότι το λιγότερο που μπορεί να κάνουν αυτή τη στιγμή τα κόμματα για λόγους συμβολικούς, πολιτικούς και εθνικούς, είναι να ψηφίσουν ομόφωνα το νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων ομογενών.

«Θα είναι ένα μήνυμα ενότητας και στοιχειώδους πολιτικής αξιοπιστίας», επεσήμανε.

Η συζήτηση ξεκινά στις 10 το πρωί και θα ολοκληρωθεί με την ψήφιση του νομοσχεδίου αργά το βράδυ, ενώ αναμένεται να παρέμβουν ο πρωθυπουργός και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top