7 Ιανουαρίου: Με τον Τραμπ ο Μητσοτάκης, με τον Πούτιν ο Ερντογάν!

Τα «στρατόπεδα» των δύο πλευρών που δείχνουν οι συναντήσεις

Το γεγονός ότι την ίδια ημέρα, στις 7 Ιανουαρίου που πηγαίνει στον Λευκό Οίκο ο Κυριάκος Μητσοτάκης προγραμματίστηκε συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν στην Άγκυρα,  σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα    

Οριστικά στις 7 Ιανουαρίου ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

«Τίποτα βεβαίως δεν είναι τυχαίο. Αυτές οι χιαστί συναντήσεις, δείχνουν και  τα στρατόπεδα» σχολίασε η Κ. Μακρή.  

Σε ό,τι αφορά το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον, η ατζέντα έχει δύο θέματα που «καίνε» την Ελλάδα: Τη σταθερότητα στην περιοχή και τη  συνεργασία σε Βαλκάνια  και Ανατολική Μεσόγειο, που «δείχνουν την Τουρκία».

Υπάρχουν και δύο άλλα δύο που αφορούν τον Τραμπ:   

Τα 5G δίκτυα (στα οποία θέλει να φρενάρει τους Κινέζους και την  «κακόβουλη επιρροή»  στην περιοχή  (που είναι «καρφί» για τους Ρώσους). 

Κατέληξε η Κ. Μακρή στο σχόλιό της, σε σχέση και με τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις πρόσφατες προκλήσεις από τη γειτονική χώρα:    

«Σε περίοδο τέτοιας έντασης πάντως είναι σημαντική η συνάντηση- γιατί η Αθήνα ανησυχεί.  Η  κόκκινη γραμμή μας είναι η πιθανότητα να στείλει η Τουρκία μια φρεγάτα και ένα ερευνητικό σκάφος νότια της Κρήτης. Εκτιμούν ότι ο Ερντογάν δεν θα το τολμήσει, αλλά αν το κάνει, υπάρχει επιχειρησιακή ετοιμότητα και μια εντολή: «Εμποδίστε τους». Με  τους Αμερικανούς, τους Ευρωπαίους ή και μόνοι μας, θα αντιδράσουμε».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top