Οριστικά στις 7 Ιανουαρίου ο Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο

Τι ανακοινώθηκε από τις ΗΠΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης Ντόναλντ Τραμπ

Στις 7 Ιανουαρίου θα επισκεφθεί οριστικά τον Λευκό Οίκο ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, για συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, όπως επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο με ανακοίνωση της Ουάσινγκτον. 

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, με την επίσκεψη θα εορτασθούν οι ισχυροί οικονομικοί και πολιτιστικοί δεσμοί, όπως και οι δεσμοί ασφάλειας ανάμεσα στις δύο χώρες. Η  Ελλάδα χαρακτηρίζεται «ισχυρός σύμμαχος» στο ΝΑΤΟ  και ότι ο Πρόεδρος Ντόναλτν Τραμπ  και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξετάσουν τρόπους για να προωθήσουν τα μακροχρόνια συμφέροντα των δύο κρατών και να ενισχύσουν τη σταθερότητα, την ευημερία και τη συνεργασία στα Βαλκάνια  και στην Ανατολική Μεσόγειο. 

Αυστηρό μήνυμα Πομπέο στην Τουρκία:«Δε θα επιτρέψουμε παράνομες γεωτρήσεις»

Η ανακοίνωση καταλήγει  ότι ο Πρόεδρος Τραμπ θα δώσει  επίσης έμφαση στη σημασία της ασφάλειας των τηλεπικοινωνιών, ιδίως σε σχέση με την τεχνολογία 5G (Σημ: Την εγκατάσταση της οποίας στην Ελλάδα διεκδικεί η Κίνα), λαμβάνοντας υπόψη την "κακόβουλη επιρροή" (όπως συνηθίζουν οι ΗΠΑ να αποκαλούν την επιρροή της Ρωσίας) στην περιοχή και προωθώντας τη θρησκευτική ελευθερία παγκοσμίως.    
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top