Στα «χαρακώματα» ο Χατζηδάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ

«Τερατώδες» χαρακτήρισε ο Τζανακόπουλος το νομοσχέδιο

Κωστής Χατζηδάκης

Με τη λέξη "ντροπή" χαρακτήρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κωστής Χατζηδάκης τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο καταλόγισε υποκρισία για την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε προηγουμένως στη Βουλή για τη διάταξη άρσης της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων στη ΔΕΗ. 

Ο κ. Χατζηδάκης κατέθεσε επίσης  έγγραφο που όπως είπε αποδεικνύει ότι η προηγούμενη κυβέρνηση προχώρησε στην άρση μονιμότητας στη  θυγατρική της επιχείρησης "ΔΕΗ Ανανεώσιμες".

Χατζηδάκης για τη ΔΕΗ: Ωρολογιακή βόμβα που μας άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ!

 «Είμαστε περήφανοι για την κατάργηση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανόμενων" τόνισε ο υπουργός Περιβάλοντος και Ενέργειας. "Δε στενοχωριέστε που παραλάβατε τη ΔΕΗ με μερίδιο 96% και την δώσατε με μερίδιο 71% και χάσατε 640.000 πελάτες με την σφραγίδα του κ. Τσίπρα; Αν εσείς το ανέχεστε, εμείς δεν το θέλουμε. Να έρχεται κάθε τρεις και λίγο ο εκάστοτε υπουργός Ενέργειας και να ζητά από τους Έλληνες πολίτες να βάζουν το χέρι στην τσέπη" ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Χατζηδάκης για ΔΕΗ: «Οι καταναλωτές δε θα βάλουν το χέρι στην τσέπη»

“Κάνουμε ότι χρειάζεται για να σωθεί η ΔΕΗ. Γιατί αν πέσει η ΔΕΗ, θα πέσουν οι Τράπεζες και μετά θα πέσει η χώρα" συμπλήρωσε ο κ. Χατζηδάκης, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι “χάρισε πάνω από 600.000 πελάτες της ΔΕΗ σε ιδιώτες" .

Για το ζήτημα της αντισυνταγματικότητας που έθεσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας επικαλέστηκε και την Έκθεση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής και τον  νόμο του 2006 για τον ΟΤΕ για αντίστοιχο εργασιακό καθεστώς.  "Να δούμε λοιπόν, πως πάει σήμερα ο ΟΤΕ και πως πάει η ΔΕΗ. Η ΔΕΗ έπεσε θύμα του κρατισμού και του λαϊκισμού” επισήμανε ο υπουργός , ο οποίος αναφέρθηκε και σε οκτώ Αποφάσεις του Αρείου Πάγου, με τις οποίες επιτρέπονται μισθολογικές διαφοροποιήσεις εάν υπαγορεύονται από λόγους δημοσίου συμφέροντος ή από λόγους αναδιοργάνωσης της εταιρείας.

ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΕΡΑΤΩΔΕΣ ΟΤΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ  

Η ένσταση καταψηφίσθηκε από την Ολομέλεια, με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του  ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Τζανακόπουλο, όπως και τον  Σωκράτη Φάμελλο να διαμαρτύρονται  έντονα στο Προεδρείο της Βουλής, επειδή δε δόθηκε ο λόγος "επί προσωπικού" στην πρώην υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. 

 "Το τερατώδες είναι ότι πάνε με νόμο να καταργήσουν την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Εμείς στην ΔΕΗ Ανανεώσιμες καταργήσαμε τις συλλογικές συμβάσεις αλλά με διμερή συμφωνία Διοίκησης και εργαζομένων, όχι με νόμο, όπως γίνεται σήμερα" ισχυρίσθηκε ο κ. Τζανακόπουλος.

"Η κυβέρνηση θέλει να εξυπηρετήσει ολιγοπωλιακά ιδιωτικά συμφέροντα με αδιαφανείς διαδικασίες, και εν τέλει να εκποιήσει βασικές δημόσιες ενεργειακές υποδομές, κρίσιμες για την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας" δήλωσε για το ίδιο θέμα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, σχετικά με το νομοσχέδιο για την ενέργεια και τη ΔΕΗ.

Ο κ. Χαρίτσης δήλωσε επίσης ότι με το νομοσχέδιο η κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη "εκχωρεί σε ιδιώτες ολόκληρο το ποσοστό του δημοσίου (65%) τόσο στις Υποδομές όσο και στην Εμπορία των δικτύων φυσικού αερίου", ενώ δε διαθέτει "σχέδιο για τους εργαζόμενους, για την ασφάλεια εφοδιασμού, για το κόστος ενέργειας, για τη διασφάλιση της ανάπτυξης δικτύων φυσικού αερίου στη χώρα".

ΤΑ ΑΛΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ  

Υπέρ της ένστασης αντισυνταγματικότητας η οποία αφορούσε κυρίως την άρση της μονιμότητας όσων προσληφθούν από εδώ και στο εξής στην ΔΕΗ και τις θυγατρικές της και γενικά τις αλλαγές στα εργασιακά και μισθολογικά, τάχθηκε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, αλλά και το ΚΚΕ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top