Χατζηδάκης για τη ΔΕΗ: Ωρολογιακή βόμβα που μας άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίκαιη η νέα τιμολογιακή πολιτική

«Η νέα τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ είναι επαρκής για να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητά της και είναι δίκαια κατανεμημένη στη κοινωνία. Τα λιγότερο θα τα συνεισφέρουν οι καταναλωτές, με επίπτωση μόλις 2,5 ευρώ τον μήνα» δηλώνει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Καθημερινή" ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

Όσον αφορά τους στρατηγικούς κακοπληρωτές ανέφερε ότι «ξεκίνησε πολύ αυστηρή πολιτική» και ότι «μόνο το τελευταίο δίμηνο έχουν ζητηθεί 30.000 αποκοπές».

Την ίδια τη ΔΕΗ χαρακτήρισε «ωρολογιακή βόμβα που μας κληροδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ», ενώ διευκρίνισε ότι πέραν της αντιμετώπισης του προβλήματος ρευστότητας η στρατηγική της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ περιλαμβάνει σειρά διαρθρωτικών μέτρων «που θα δώσουν προοπτική στην επιχείρηση μεσομακροπρόθεσμα».

Σε αυτή την κατεύθυνση ανέφερε ότι βρίσκονται μέτρα όπως η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ, η κατάργηση των δημοπρασιών ΝΟΜΕ, η εκπόνηση καινούργιου business plan, η βαθμιαία απόσυρση ορισμένων λιγνιτικών μονάδων -Αμύνταιο Ι και ΙΙ και Μεγαλόπολη ΙΙΙ- και η προώθηση στοχευμένης εθελουσίας εξόδου.

 «Η υιοθέτηση του προγράμματος εξυγίανσης της ΔΕΗ και η μερική ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ στοχεύουν στην εξεύρεση κεφαλαίων που -μεταξύ άλλων- θα επιτρέψουν στη ΔΕΗ, είτε μόνη της είτε βασικά σε συνεργασία με άλλους ενεργειακούς παίκτες, να μπει δυναμικά στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο οποίος ανέφερε επίσης ότι επιδίωξη της κυβέρνησης είναι να καταστήσει τη ΔΕΗ «ελκυστική σε υποψήφιους επενδυτές». 

Ανακοίνωσε ακόμη ότι θα υπάρξει για τη ΔΕΗ νόμος περί το τέλος Οκτωβρίου που θα καταργεί τα ΝΟΜΕ και  θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις «που θα απελευθερώνουν τη ΔΕΗ σε ό,τι αφορά τις προμήθειες, την ταχύτητα προσλήψεων κ.λπ.».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  επισήμανε ότι η κυβέρνηση θα προτείνει στην Κομισιόν ένα «πραγματικά ευρωπαϊκό πακέτο απελευθέρωσης και εκσυγχρονισμού της ενέργειας» που θα διαμορφώσει «ένα ενεργειακό τοπίο όπου και η ΔΕΗ και οι ανταγωνιστές της θα λειτουργούν επί ίσοις όροις». 

Στόχος των επικείμενων συζητήσεων με την Κομισιόν μείναι να έχουν καταλήξει ως την 31η Οκτωβρίου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top