2.230 προσλήψεις στο ΕΣΥ ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για τις ελλείψεις προσωπικού

Βασίλης Κικίλιας

Προχωρά η διαδικασία για την πρόσληψη στο ΕΣΥ 930 μονίμων ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και ακόμη 1.300 ατόμων προσωπικού λοιπών ειδικοτήτων (κυρίως νοσηλευτών και τραυματιοφορέων), όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στη Βουλή,  απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη για την υποστελέχωση στη Δημόσια Υγεία.  

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε δεν πρόκειται να καλύψει τα κενά με «μπαλώματα» και  ότι οι προσλήψεις των ιατρών θα γίνουν μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ώστε να εκλείψουν οι καθυστερήσεις λόγω γραφειοκρατίας.

«Μέχρι σήμερα, η ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης ενός γιατρού απαιτούσε κατά μέσο όρο 18 μήνες. Με το σύστημα αυτό θα χρειάζονται μόλις τέσσερις με πέντε μήνες» διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας. 

Ο κ. Κικίλιας επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση  με βάση τα στοιχεία που παρέδωσαν οι διορισμένη από αυτή διοικητές των νοσοκομείων, λέγοντας ότι  είναι «πικρή η αλήθεια» σχετικά με τις προσλήψεις επί ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Υγείας, καθώς, όπως είπε, δεν τηρήθηκε ούτε το «μία προς μία» για τις προσλήψεις έναντι των συνταξιοδοτήσεων. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top