Τσίπρας: Δεν είναι αναπτυξιακό νομοσχέδιο, είναι «Ωραίο μου πλυντήριο»

«Είναι κατώτερο των περιστάσεων» τόνισε η Γεννηματά

Να αποδομήσει συνολικά το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης θέλησε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην Βουλή. 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι το νομοσχέδιο του θυμίζει την ταινία «Ωραίο μου πλυντήριο» καθώς είναι γεμάτη φωτογραφικές διατάξεις. 

«Λυπάμαι πάρα πολύ αλλά είναι τόσο ακραίο αυτό που επιχειρείτε σήμερα, σε ένα νομοσχέδιο που ξεκίνησε με 85 άρθρα, κατατέθηκε με 213 και μέσα σε λίγες ώρες έφτασε με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, φωτογραφικές οι περισσότερες τα 234 άρθρα. Που δε ξέρει κανείς από που να αρχίσει και που να τελειώσει. Σήμερα πρέπει να έχετε σπάσει κάθε ρεκόρ ευτελισμού της νομοθετικής διαδικασίας στο ελληνικό κοινοβούλιο». 

«Καρφί» Τσίπρα για Πολάκη: Του πατάτε like σε αυτά που γράφει και συνεχίζει

Γεννηματά: Κατώτερο των περιστάσεων το αναπτυξιακό νομοσχέδιο

Από την πλευρά της η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη κατώτερων των περιστάσεων που χρειάζεται η χώρα, βαθιάς συντηρητικής αντίληψης που δεν δημιουργεί καμία προοπτική ανάπτυξης. 

Εξελίξεις σε ΠΑΣΟΚ: Έκτακτο συνέδριο αποφάσισε η Γεννηματά

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής κατέστησε σαφές ότι το κόμμα της λέει «ΟΧΙ» επί της αρχής σε αυτό το νομοσχέδιο γιατί αποπνέει μια βαθιά συντηρητική αντίληψη για την διακυβέρνηση, που δεν υπηρετεί τις ανάγκες της χώρας, δεν δημιουργεί δυναμική για την υπέρβαση της κρίσης. 

Κουτσούμπας: Δημιουργία ευνοϊκού πεδίου για το μεγάλο κεφάλαιο

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είπε ότι «δεν μπορεί να κρυφτεί η προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκού πεδίου για το μεγάλο κεφάλαιο σε βάρος των εργαζομένων και του ελληνικού λαού». 

Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει σειρά διατάξεων που μπορούν να χαρακτηρισθούν ως «περιβαλλοντικές βόμβες» ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ «συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης προωθεί διατάξεις που θρυμματίζουν ότι λιγοστό είχε μείνει όρθιο από τους μηχανισμούς περιβαλλοντικού ελέγχου των επενδύσεων». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top