Επιστρέφουν οι συλλογικές συμβάσεις; Τι είπε ο Βρούτσης στη ΓΣΕΕ

Συνάντηση στο Υπουργείο Εργασίας

Η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας συναντήθηκε σήμερα με τους κοινωνικούς εταίρους. Στην ατζέντα βρέθηκε η παράταση της εθνικής συλλογικής σύμβασης. 

Όπως μετέδωσε η Κατερίνα Τσαμούρη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star,  ο κ. Βρούτσης υποδέχθηκε σήμερα στο υπουργείο εργασίας τους κοινωνικούς εταίρους και τους ενημέρωσε για την διάταξη που περιλαμβάνεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο και αφορά στην παράταση τηw ισχύος της Eθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. 

Η παράταση θα ισχύσει έως και την 31η Δεκεμβρίου του 2019, γεγονός που εξασφαλίζει την παροχή επιδομάτων στους εργαζόμενους έως και το τέλος του χρόνου. Το ερώτημα τώρα είναι τι θα ισχύσει μετά, δηλαδή, από 01/01/20. Θα επιστρέψουν οι συλλογικές συμβάσεις; Σε σχετικό μας ερώτημα προς τους κοινωνικούς εταίρους η απάντηση που πήραμε ήταν μια: άγνωστο το τι θα συμβεί! 

Πάντως, όπως μας είπαν, όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία των διαπραγματεύσεων με το υπουργείο όταν θα υπάρξει Διοίκηση εκλεγμένη στη ΓΣΕΕ... κι αυτό γιατί η ΓΣΕΕ είναι ο μόνος εργασιακός φορέας που μπορεί να υπογράφει εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Μάρα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top