Λέρος: «Ανοικτό και το ενδεχόμενο της τρομοκρατίας»

«Το στρατιωτικό υλικό αφαιρέθηκε σταδιακά» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού έγινε σταδιακά, δεν έγινε μία φορά», είπε ο Στέλιος Πέτσας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σχετικά με το συμβάν στη Λέρο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, ακόμη κι αυτό της τρομοκρατίας, συνιστώντας αναμονή μέχρι να καταλήξει η προνάκριση.

Συναγερμός στο Υπουργείο Άμυνας για την κλοπή στη Λέρο

Παράλληλα, επέρριψε (εμμέσως) ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση, σημειώνοντας πως  η προηγούμενη πλήρης καταγραφή έγινε το προηγούμενο έτος.

«Καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και δασκάλους»

Ο κ. Πέτσας ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ τόνισε ότι η εύρυθμη έναρξη και η λειτουργία του σχολείου ήταν κεντρικός στόχος του Υπουργείου Παιδείας.

Σε δημοτικό στο Γαλάτσι ο Μητσοτάκης: Το... high five με πιτσιρικά

Μιλώντας για τις κινήσεις της κυβέρνησης, είπε – μεταξύ άλλων – πως τηρήθηκε αυστηρό χρονοδιάγραμμα για πρόσληψη αναπληρωτών έως τις 5 Σεπτεμβρίου, έγινε η μεγαλύτερη σε αριθμό πρώτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών - πάνω από 20.000 - με πρόνοια για τη μετακίνησή τους στις περιοχές τοποθέτησης με έκπτωση 50% στα μέσα μεταφοράς.

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο μπρίφινγκ

Για συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη: «Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους για τις παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στη θάλασσα και τις εξαγγελίες για την περίκλειστη Αμμόχωστο. Η Τουρκία πρέπει να τερματίσει αυτές τις ενέργειες και να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης «χωρίς εγγυήσεις και ξένα στρατεύματα στη βάση του διεθνούς δικαίου. Ο  πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι η Ελλάδα στέκεται δίπλα στην Κυπριακή Δημοκρατία».

Για Μαργαρίτη Σχοινά: «Είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πατρίδα. Η χώρα αλλάζει ταχύτητα στην ΕΕ. Είναι έμπρακτη αναγνώριση ότι η προστασία των συνόρων και η συνολική ασφάλεια αποτελούν κεντρικές προκλήσεις για την πατρίδα και την ΕΕ».

Οι πρώτες δηλώσεις του Έλληνα νέου αντιπροέδρου της Κομισιόν

Για μεταναστευτικό: Ο κ. Πέτσας είπε πως συγκροτήθηκε συλλογικό όργανο για την υλοποίηση των σχετικών αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ και έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία με αριθμούς, σχετικά με τη μεταφορά ασυνόδευτων παιδιών σε άλλες χώρες, αλλά και συνολικά για τη μετακίνηση ατόμων.

Για τη φορολογία: «Ήδη η κυβέρνηση έχει αρχίσει να βγάζει από την πλάτη των φορολογουμένων δυσβάσταχτα βάρη», υπογράμμισε και ανέφερε σχετικά τη μείωση του ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση των 120 δόσεων. Είπε ακόμα ότι διατηρείται το αφορολόγητο και μειώνεται ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής από το 22% στο 9%. Επ' αυτού ανέφερε συγκεκριμένα παραδείγματα επαγγελματιών, ενώ συμπλήρωσε ότι μειώνονται ο φόρος επιχειρήσεων και ο φόρος στα μερίσματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top