Οι πρώτες δηλώσεις του Έλληνα νέου αντιπροέδρου της Κομισιόν

Σχοινάς: Συνταγή ευτυχίας το ευρωπαϊκό μοντέλο, πρέπει να το στηρίξουμε

«Το ευρωπαϊκό μοντέλο είναι μια συνταγή επιτυχίας, ένας τρόπος ζωής, σκέψης και δράσης, ο οποίος πρέπει να καταστεί βιώσιμος σε βάθος γενεών», είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στις πρώτες του δηλώσεις ως νέος αντιπρόεδρος της Κομισιόν.

Ο πρώτος Έλληνας, που λαμβάνει τόσο υψηλή θέση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, είπε – μιλώντας στην ΕΡΤ – χαρακτηριστικά πως αποτελεί «συνταγή ευτυχίας» το γεγονός ότι «η Ευρώπη αν και αντιπροσωπεύει το 7% του παγκόσμιου πληθυσμού και το 22% του παγκόσμιου πλούτου, αντιπροσωπεύει το 50% των κοινωνικών πόρων προς τους πολίτες της».

Πρώτη φορά Έλληνας: Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Πετύχαμε αντιπρόεδρο με τη… δέκατη προσπάθεια στην Κομισιόν

Ο κ. Σχοινάς διαβεβαίωσε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε πόρους και μέσα, όχι απλώς θα συνεχιστεί αλλά θα ενταθεί και οι χώρες της πρώτης γραμμής δεν θα αφεθούν στη μοίρα τους: «Η Ευρώπη δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι και τα κράτη όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Μάλτα δεν θα αφεθούν να σηκώσουν μόνες τους ένα δυσανάλογο βάρος της μεταναστευτικής πίεσης».

Τέλος, χαρακτήρισε την ανάθεση της αντιπροεδρίας της Κομισιόν στο πρόσωπό του εθνική επιτυχία, γεγονός που αντανακλά ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της μετά από τη δεκαετή περιπέτεια της κρίσης.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top