Πετύχαμε αντιπρόεδρο με τη… δέκατη προσπάθεια στην Κομισιόν

Θέση πήραμε, αλλά ο Σαμαράς δεν πήγε

Μετά απο 38 χρόνια και 10 Επιτρόπους θα υπάρχει για πρώτη φορά Έλληνας αντιπρόεδρος στην Κομισιόν, όπως σχολίασε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.    

Πρώτη φορά Έλληνας: Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Μητσοτάκης: Ψήφος εμπιστοσύνης στην Ελλάδα η αντιπροεδρία Μαργαρίτη Σχοινά

Όπως επισήμανε, ο κ. Σχοινάς αναλαμβάνει Επίτροπος για την προστασία του ευρωπαϊκού τρόπου ζωής  και θα εποπτεύει τέσσερα χαρτοφυλάκια:  Μετανάστευση, ασφάλεια, απασχόληση, εκπαίδευση. «Όλα είναι σημαντικά αλλά επειδή μας καίει το προσφυγικό, ο κ. Σχοινάς θα είναι πλέον το πρόσωπο-κλειδί. Αυτός θα κάνει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία, εκείνος θα συντάξει και τη νέα συνθήκη Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας για το προσφυγικό, η οποία εχει αρχίσει να συζητιέται ήδη στις Βρυξέλλες» τόνισε η Κ. Μακρή.   

Η σχολιάστρια του Star αναφέρθηκε πάντως και στην εσωκομματική διάσταση του ορισμού του Μ. Σχοινά:  «Υπάρχει ένα ερωτηματικό για τον Αντώνη Σαμαρά, γιατι μας είχαν πει ότι δεν πάει στις Βρυξέλλες επειδή  δεν θα παίρναμε αντιπροεδρία. Εκ του αποτελέσματος όμως, προφανώς δεν ήταν αυτός ο λόγος. Απλώς επελέγη ο Μαργαρίτης Σχοινάς...». 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top