Σε δημοτικό στο Γαλάτσι ο Μητσοτάκης: Το... high five με πιτσιρικά

Σε Αθήνα και Κάτω Πατήσια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τον αγιασμό

Στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Γαλατσίου, προκειμένου να παραστεί στον αγιασμό, βρέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός χαιρέτησε πολίτες αλλά και μαθητές, ενώ συνοδευόταν από την υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

O κ. Μητσοτάκης είχε και έναν απίθανο διάλογο με έναν μικρό μαθητή, με τον οποίο συστήθηκε κάνοντας… high five!

Ο κ. Μητσοτάκης τον ρώτησε τι ομάδα είναι, με το αγοράκι να απαντά «Παναθηναϊκός». Ο πρωθυπουργός αποκρίθηκε κάπως… απογοητευμένος : «Καλά»!

Ξεκινά η σχολική χρονιά! Πρώτο κουδούνι και αγιασμός σήμερα στα σχολεία

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι οι μαθητές αποθέωσαν τον κ. Μητσοτάκη με ιαχές και χειροκρότημα.

Μητσοτάκης σε μαθητές: Να σέβεστε τους δασκάλους σας και να ακούτε τους γονείς σας

«Σήμερα είναι μέρα γιορτής. Είναι πράγματι ξεχωριστά αυτά τα χρόνια. Να χαίρεστε τη γνώση και τις εμπειρίες του σχολείου, να σέβεστε τους δασκάλους σας, να ακούτε τους γονείς σας και να μην τους κάνετε τη ζωή δύσκολη», είπε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στα παιδιά του σχολείου.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας πως «εκτιμούμε και σεβόμαστε τον δύσκολο ρόλο που επιτελούν, θα είμαστε κοντά τους».

«Θα στηρίξουμε το δημόσιο σχολείο, τη δημόσια εκπαίδευση, την επιμόρφωση των δασκάλων, θα ξαναδούμε τα προγράμματα των σπουδών, με περισσότερες διαδραστικές εμπειρίες, με περισσότερη στήριξη για την αντιμετώπιση των μαθησιακών δυσκολιών», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Σε Αθήνα και Γαλάτσι ο Προκόπης Παυλόπουλος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, έδωσε το παρών στις 09:30 στην τελετή αγιασμού του 170ου και το 108ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε στο 90ο και 108ο Νηπιαγωγείου στα Κάτω Πατήσια.

Παυλόπουλος - Μπακογιάννης σε αγιασμό

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραβρέθηκε στους αγιασμούς του 170ου και το 108ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών και του 90ου και 108ου Νηπιαγωγείου στα Κάτω Πατήσια - Πηγή φωτογραφίας: Intime

«Είστε η ελπίδα και το μέλλον αυτού του τόπου. Ξέρω σε ποιο σχολείο βρίσκομαι και μιλώ και για εκείνα τα παιδιά που δεν είναι Έλληνες, αλλά είναι κοντά μας, είναι ένα κομμάτι από την ψυχή μας και την καρδιά μας. Αυτός ο τόπος, η Ελλάδα, όπως έχει αποδείξει μέσα στον χρόνο, είναι Χώρα της Δημοκρατίας, της πραγματικής ισότητας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Όλα τα παιδιά, είναι παιδιά μας», είπε στους μαθητές στα Κάτω Πατήσια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και καταχειροκροτήθηκε.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι τα λόγια του δεν είναι μόνο λόγια ενός Προέδρου, αλλά κυρίως ενός πατέρα, ενός παππού και ενός δασκάλου. Ζήτησε από τους μαθητές «...να κλείνετε διαρκώς την Ελλάδα μέσα σας. Μέσα στην καρδιά σας και μέσα στην ψυχή σας. Αυτό σημαίνει πως γνώμονας της πορείας σας, για πάντα, πρέπει να είναι η Ιστορία μας και η προοπτική μας, μαζί με τις αρχές και τις αξίες που χαρακτηρίζουν την μεγαλειώδη ιστορική διαδρομή του Λαού μας και του Έθνους μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top