ΔΕΘ: Έρχονται νέες μειώσεις φόρων, εισφορών και μέτρα στήριξης συνταξιούχων

«Ανάπτυξη για όλους» το σύνθημα Μητσοτάκη

«Ανάπτυξη για όλους» θα είναι το σύνθημα με το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προσέλθει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συνάντησε τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων ενόψει της Έκθεσης, «μόνο η ανάπτυξη μπορεί να οδηγήσει σε μία αυτοδύναμη Ελλάδα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάπτυξη και εφαρμογή της «συμφωνίας αλήθειας», που συνοψίζεται στη λήψη αναπτυξιακών μέτρων για τις επιχειρήσεις από την κυβέρνηση και την προστασία των εργαζομένων αλλά και του περιβάλλοντος από τις επιχειρήσεις. 

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να του μιλήσουν και για τα μεγάλα προβλήματα της αγοράς, είτε οφείλονται σε χρόνιες παθογένειες είτε σε πληγές του πρόσφατου παρελθόντος.

Αναφέρθηκε στα θετικά στοιχεία για την απασχόληση και το οικονομικό κλίμα τον Αύγουστο, τις 120 δόσεις και τις επενδύσεις στο Ελληνικό και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά, ενώ επισήμανε ότι θα υπάρξουν κι άλλες μεγάλες ιδιωτικές επενδύσεις.

Οι κοινωνικοί εταίροι προσήλθαν στην συνάντηση με αιτήματα τις μειώσεις των φόρων, την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και τα αναπτυξιακά κίνητρα σε συνδυασμό με την πάταξη του παρεμπορίου.

Τι θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, το «καλάθι» της ΔΕΘ θα διαμορφωθεί μετά την αυριανή επίσκεψη του κ. Μητσοτάκη στην Ολλανδία.

Θα περιλαμβάνει μειώσεις φόρων για φυσικά πρόσωπά και επιχειρήσεις, μόνιμο μηχανισμό ενίσχυσης των συνταξιούχων και οδικό χάρτη μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top