Προσφυγικό: Έκτακτο ΚΥΣΕΑ συγκαλεί ο Μητσοτάκης

Το Σάββατο η συνεδρίαση

ΚΥΣΕΑ

Συνεδριάζει το Σάββατο, 31 Αυγούστου 2019, στις 11.00 υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και 'Αμυνας (ΚΥΣΕΑ), με αντικείμενο την αύξηση των μεταναστευτικών/προσφυγικών ροών. 

Μόνο την Πέμπτη, αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Λέσβου 547 άτομα, από τα οποία οι 193 μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μόριας και οι υπόλοιποι παρέμειναν στον καταυλισμό της Ύπατης Αρμοστείας στη Συκαμιά.

Διάβημα Δένδια στον Τούρκο πρέσβη για την αύξηση των μεταναστευτικών ροών

Αναβιώνει στιγμές του 2015 η Λέσβος - 13 βάρκες με μετανάστες σε μία μέρα

Αποσυμφόρηση του καταυλισμού στη Μόρια - Μετακίνηση στη Νέα Καβάλα

Παράλληλα, στη μεταφορά 1.002 ατόμων με χαρακτηριστικά ευαλωτότητας από τη Μόρια σε καταυλισμό προσφύγων στη Νέα Καβάλα προχωρά η κυβέρνηση. Όπως έγινε γνωστό, το υπουργείο ειδοποίησε τη διοίκηση του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας να εντοπίσει και να προετοιμάσει τα συγκεκριμένα 1.002 άτομα προκειμένου την ερχόμενη Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, να μεταφερθούν με δύο αρματαγωγά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού.

Στην κίνηση αυτή η κυβέρνηση προχωρά προκειμένου να αποσυμφορήσει τον καταυλισμό της Μόριας, που το πρωί της Παρασκευής έφτασε τους 10.241 κατοίκους. Ο αριθμός αυτός αποτελεί ιστορικό ρεκόρ από δημιουργίας του ΚΥΤ. Ενώ όπως χαρακτηριστικά λέχθηκε από τη διεύθυνση του ΚΥΤ ο καταυλισμός της Μόριας είναι πλέον ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων της Ευρώπης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top