Μητσοτάκης: Τι θα περιλαμβάνει το «καλάθι» του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ

Χωρίς υπερβολική παροχολογία

Αποφασισμένος να ενισχύσει τα θεμέλια για ισχυρή ανάπτυξη στη χώρα, ο πρωθυπουργός συνεχίζει τις διεθνείς επαφές του στέλνοντας το μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει αλλάξει σελίδα. 

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει τα χαρτιά που θα ανοίξει στην 84η ΔΕΘ. 

Η ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς θα είναι στην λογική του ότι «δεν υπόσχομαι τίποτα περισσότερο από αυτό που μπορώ να κάνω», έτσι ώστε όταν παρουσιαστεί η ευκαιρία να μπορεί να δοθεί η επιπλέον παροχή.  Το καλάθι του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ θα περιλαμβάνει : 

-Ρεαλιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη
-Μείωση φόρων
-Προτάσεις για προσέλκυση επενδύσεων
-Μέτρα για την υγιή επιχειρηματικότητα
-Προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας

Οι διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού

Μεγάλο βάρος όμως δίνεται στην αλλαγή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό. Μετά το Παρίσι, ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί την Πέμπτη στο Βερολίνο όπου θα έχει συνάντηση με τη Ανγκελα Μέρκελ.  Οι επόμενοι  σταθμοί του Πρωθυπουργού θα είναι το Άμστερνταμ και η Νέα Υόρκη.

Στο Βερολίνο μετά το Παρίσι ο Μητσοτάκης: Θα συναντηθεί με τη Μέρκελ

Μητσοτάκης: «Θέλουμε τις γαλλικές επιχειρήσεις στο αναπτυξιακό μας άλμα»

Κυβερνητικές πηγές  στο ΑΠΕ, επισημαίνουν ότι ο στόχος των διεθνών επαφών του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «να εμπεδωθεί η εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή και η οποία δεν προσέρχεται για να ζητήσει αλληλεγγύη των εταίρων της, όπως συνέβη τα χρόνια της κρίσης»


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top