Μητσοτάκης στη Βουλή: Ανακούφιση στους Έλληνες με τη μείωση των φόρων

Τι είπε στη Βουλή για το φορολογικό νομοσχέδιο

Κυριάκος Μητσοτάκης Βουλή

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής πριν από λίγο, σε μια συμβολική κίνηση να εισηγηθεί ο ίδιος το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που όπως ανέφερε  ανταποκρίνεται στη δέσμευση για ανακούφιση των Ελλήνων από τη βαριά φορολογία και μάλιστα νωρίτερα από όσο προβλεπόταν.

Όλες οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Σταϊκούρας για ΕΝΦΙΑ - ρύθμιση φόρων

«Είναι η  δική μας γρήγορη απάντηση στα προβλήματα των πολιτών που δεν μπορούν να περιμένουν» τόνισε ο πρωθυπουργός,  ο οποίος χαρακτήρισε «ταυτότητα της κυβέρνησης το συγκεκριμένο νομοσχέδιο» με «σαφές ξεκάθαρο κοινωνικό πρόσημο». 

«Κανείς δεν εξαιρείται από την γενναία ελάφρυνση του ΕΝΦΙΑ, μια ελάφρυνση η οποία κλιμακώνεται δίκαια ανάλογα με την αξία των ακινήτων» ανέφερε επίσης ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος ανέφερε ότι «διευρύνεται και βελτιώνεται η ρύθμιση των οφειλών προς το δημόσιο μέσω των 120 δόσεων». 

Πόσο και πώς μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ το 2019 – Αναλυτικά παραδείγματα

Ο πρωθυπουργός επισήμανε επίσης ότι συνδέεται η νέα ρύθμιση με το ξεπάγωμα των λογαριασμών αλλά προειδοποίησε ότι «η  ευνοϊκή αυτή ρύθμιση θα’ ναι και η τελευταία και  πρέπει να αξιοποιηθεί από όλους τους συμπολίτες μας διότι δεν θα υπάρξει άλλη». 

Συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης: «Έχουμε ξεκάθαρη κοινωνική και πολιτική στόχευση. Να απελευθερωθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και δημιουργία νέου πλούτου με μερίδιο για όλους». 

O πρωθυπουργός άσκησε ήπια κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας: «Η νέα πολιτική θεώρηση προκαλεί αμηχανία στην αξιωματική αντιπολίτευση,  κατηγορώντας την ότι «αναζητεί το πολιτικό στίγμα της κυβέρνησης σε χάρτες που δεν υπάρχουν πια». Κατέληξε ζητώντας την εμπιστοσύνη των Ελλήνων».  Κατέληξε στην ομιλία του ζητώντας την εμπιστοσύνη των Ελλήνων.  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top