Βρούτσης: Με ηλεκτρονική ψηφοφορία θα αποφασίζονται οι απεργίες!

Και με εφαρμογή από το... κινητό τους - Αντιδράσεις από συνδικαλιστές

Τηλεψηφοφορία  για την  προκήρυξη απεργίας προωθεί το Υπουργείο Εργασίας , με σκοπό να διασφαλίζεται ότι οι μισοί και παραπάνω εργαζόμενοι συμφωνούν με τις κινητοποιήσεις.  Παράλληλα σχεδιάζεται ψηφιακό μητρώο   συνδικαλιστικών οργανώσεων και στελεχών.

«Καθιερώνεται ηλεκτρονική ψηφοφορία στις διαδικασίες για τις απεργίες για να υπάρχει το δικαίωμα στον κάθε εργαζόμενο να ψηφίζει κι όχι οι λίγοι να αποφασίζουν για τους πολλούς» ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, προκαλώντας αντιδράσεις.    

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ  .."ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ"

Στο άκουσμα της είδησης ήχησαν τα ....τύμπανα του πολέμου απο συνδικαλιστικές οργανώσεις οι οποίες διαφωνούν με τα σχεδιαζόμενα νέα ήθη.  
«Τα σωματεία ειναι συλλογικές οργανώσεις όπου πρέπει να μαζεύονται οι εργαζόμενοι να συζητάνε  και να αποφασίζουν κα όχι απο τον καναπέ ο καθένας να ψηφίζει ό, τι νομίζει και ό,τι του έρχεται. Πρόκειται για μια προσπάθεια του κράτους και της εργοδοσίας να βάλουν ακόμα περισσότερο στο χέρι τα σωματεία» δήλωσε ο  Αλέκος Περάκης, μέλος της εκτελεστικής  γραμματείας  του ΠΑΜΕ.   

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο να υπάρχει ειδική εφαρμογή όπου οι εργαζόμενοι θα ψηφίζουν από το κινητό τους για την απεργία. Και έτσι η διαδικασία θα γίνεται πιο γρήγορη και πιο εύκολη. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top