Αντεπίθεση Αχτσιόγλου για συντάξεις χηρείας: Λένε ψέματα Βρούτσης-Μηταράκης

Τι απαντά στην ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Η Έφη Αχτσιόγλου και ο Γιάννης Βρούτσης στην παράδοση-παραλαβή στο Εργασίας

Στην αντεπίθεση πέρασε η Έφη Αχτσιόγλου για το θέμα των συντάξεων χηρείας.

Η κυρία Αχτσιόγλου, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, κατηγορεί τη νέα ηγεσία ότι ψεύδεται.

«Ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης δίνουν θεσμική υπόσταση στα ψέματά τους με την έκδοση της εγκυκλίου για τις αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας», αναφέρει η πρώην υπουργός Εργασίας.

Συντάξεις χηρείας: Με τις συντάξεις Οκτωβρίου αυξήσεις και αναδρομικά

Πρόβλημα με τις συντάξεις χηρείας και «κεραυνοί» κατά Αχτσιόγλου

Όπως λέει, «για την αποκατάσταση της αλήθειας» για τις συντάξεις χηρείας:

-    Οι αυξήσεις στις συντάξεις χηρείας, αναδρομικά από την ψήφιση του νόμου 4611/2019, είναι μέτρο που έλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση.

-    Από την πρώτη στιγμή ήταν γνωστό ότι για την εφαρμογή των αυξήσεων θα απαιτηθεί ένα χρονικό διάστημα, που έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την προετοιμασία του μηχανογραφικού συστήματος του ΕΦΚΑ, η οποία είχε ξεκινήσει άμεσα και βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αλλάζουν όλα στις επικουρικές συντάξεις - Πώς θα υπολογίζονται

-   Η εγκύκλιος του κ. Βρούτση και του κ. Μηταράκη όχι μόνο δεν ήταν αναγκαία, αλλά δεν επιταχύνει ούτε στο ελάχιστο τον χρόνο καταβολής των αυξημένων συντάξεων χηρείας και των αναδρομικών, αφού το μόνο που κάνει είναι να επαναλαμβάνει τον νόμο.

«Είναι, επίσης, χαρακτηριστικό ότι ο κ. Βρούτσης και ο κ. Μηταράκης στο άγχος τους να απαξιώσουν το έργο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ διακινούν ψεύδη τα οποία ούτε οι ίδιοι δεν μπορούν να διαχειριστούν. Έτσι, ενώ μιλούσαν για 150.000 συντάξεις χηρείας που πρέπει να αυξηθούν ο ίδιος ο ΕΦΚΑ τους διέψευσε, παρουσιάζοντας τα στοιχεία για 57.522 συντάξεις», προσθέτει.

Η κυρία Αχτσιόγλου καταλήγει λέγοντας πως «η επίδειξη λίγης σοβαρότητας θα ήταν χρήσιμη στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, αν και κανείς δεν είναι αισιόδοξος για κάτι τέτοιο».

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο Εργασίας εξέδωσε ανακοίνωση την Πέμπτη, στην οποία γνωστοποιούσε ότι υπογράφηκε η εγκύκλιος για την καταβολή των νέων συντάξεων χηρείας, με στόχο να δοθούν το ταχύτερο δυνατό οι αυξήσεις και τα αναδρομικά.

«Δίνεται, έτσι, ένα τέλος στον εμπαιγμό και την πολιτική σκοπιμότητα της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, η οποία απλά νομοθέτησε για προεκλογικούς λόγους και χωρίς την παραμικρή προετοιμασία, τις αλλαγές στις συντάξεις χηρείας. Το χειρότερο είναι ότι αδιαφόρησε πλήρως και αδικαιολόγητα για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να εκδώσει την αναγκαία εγκύκλιο και χωρίς να δημιουργήσει το κατάλληλο λογισμικό για την εφαρμογή των ευεργετικών διατάξεων στις συντάξεις χηρείας», σχολίαζε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top