Όταν ο "εκλεκτός" Καλογρίτσας έπαιρνε προσωρινή άδεια

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη ο Λευτέρης Κρέτσος

Ήταν 2 Σεπτεμβρίου του 2016 όταν τις πρώτες πρωινές ώρες, ο τότε γενικός γραμματέας ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος, ανακοίνωνε τους 4 προσωρινούς υπερθεματιστές, της δημοπρασίας παρωδία για τις 4 τηλεοπτικές άδειες.

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR

Ανάμεσα τους και ο "εκλεκτός", όπως αποδείχτηκε αργότερα, Ιωάννης Βλαδίμηρος Καλογρίτσας.

Ερώτηση 48 βουλευτών της ΝΔ για τα δάνεια στον Καλογρίτσα από την Τράπεζα Αττικής

Πόρισμα – κόλαφος για τα δάνεια της τράπεζας Αττικής

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΑΦΡΑΓΚΟ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ" 

Όμως ο επίδοξος καναλάρχης, αρχίζει να αποδεικνύεται είναι κάτι σαν το "αφραγκο Ωναση", καθώς  το ιλιγγιώδες ποσό με το οποίο "χτύπησε" για να πάρει τηλεοπτική άδεια δεν υπάρχει. Το εισαγγελικό πόρισμα που φέρνει στο φως της δημοσιότητας η εφημεριδα ΜΠΑΜ είναι αποκαλυπτικό για τα οικονομικά του Καλογρίτσα.

2,9 εκ. ευρώ χωρίς παραστατικά που να αποδεικνύουν ότι είναι διαθέσιμα
12,1 εκ. ευρώ κέρδη από διάφορες μεταβιβάσεις μετοχών
ΣΥΝΟΛΟ 15 ΕΚ ΕΥΡΩ

«Αν από αυτά αφαιρούνταν τα ποσά της εγγυητικής, τα παράβολα κτλ, απέμενε ένα ποσό της τάξης των 4,1 εκ ευρώ. Ωστόσο το ποσό αυτό όχι μόνο δεν κάλυπτε το σύνολο της προσφερθεισας τιμής αγοράς της άδειας στην οποία πλειοδότησε, αλλά ούτε καν την πρώτη δόση του τιμήματος αυτής που ήταν το 1/3 του συνολικού ποσού», αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα.

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ 

Και τότε ήρθαν στο φως τα περίφημα βοσκοτόπια της Ιθάκης. Δωρεά αγροτεμάχιο 5.029 στρεμμάτων ως εγγύηση για δάνειο από την Attica Bank για να καλυφθεί το απαιτούμενο κεφάλαιο.

«Τα μέλη της επιτροπής και ο  ΓΓΕΕ προέβησαν σε πράξεις με αποκλειστικό σκοπό να ευνοήσουν την εταιρεία του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα μη ελέγχοντας καθόλου ή πάντως όχι ουσιωδώς τον τρόπο κτήσεως των περιουσιακών στοιχείων με τα οποία κατέβαλε το ποσό της προσφοράς του», αναφέρεται επίσης στο εισαγγελικό πόρισμα. 

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ Ο Λ.ΚΡΕΤΣΟΣ

Η  διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από μηνυτήρια αναφορά του τηλεοπτικού σταθμού Alpha και βουλευτών της ΝΔ που ήταν τότε μέλη της επιτροπής θεσμών και διαφάνειας.

Η παραγγελία της δίωξης έγινε τον περασμένο Απρίλιο από τον Eισαγγελέα Eφετών Παναγιώτη Αθανασίου ο οποίος ανέσυρε τη δικογραφία από το αρχείο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top