Τέλος ο αρχηγός της ΕΛΑΣ – Χρυσοχοίδης: Δε χωρά εδώ ο κομματισμός

Όλο το παρασκήνιο γύρω από την παραίτηση του αντιστράτηγου Ανδρικόπουλου

Αλλαγές στην ηγεσία της ΕΛηνικής Αστυνομίας έχει δρομολογήσει ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ζήτησε την παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.

Αν και, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο  Αρχηγός αρχικά δεν ήθελε να το πράξει, υπέβαλε τελικά την παραίτησή του. Πιθανότατα, μάλιστα, θα υπάρξουν και άλλες παραιτήσεις. 

Χρυσοχοίδης: Δε χωρά εδώ ο κομματισμός

«Σε ένα κράτος δικαίου ο κομματισμός δεν χωρεί σε κανέναν τομέα του Δημοσίου. Πολύ περισσότερο στις Υπηρεσίες ασφάλειας της χώρας. Ζήτησα και έλαβα την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας», δήλωσε το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

«Θα γίνουν αξιοκρατικές κρίσεις, όπως επιτάσσει το Σύνταγμα και περιμένει η κοινωνία. Είναι όρος για την αποτελεσματικότητά τους. Προχωράμε μπροστά, με αίσθηση του δημοκρατικού καθήκοντος», κατέληξε.
 

«Σίφουνας» ο Χρυσοχοΐδης: Δείχνει πόρτα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Κύκλοι του υπουργείου ανέφεραν ότι στις περιπτώσεις αλλαγής κυβέρνησης είθισται ο Αρχηγός να θέτει την παραίτησή του στη διάθεση της πολιτικής ηγεσίας για να την διευκολύνει, αλλά όλα θα ξεκαθαριστούν σήμερα και για όποιες αλλαγές θα ενημερώσει σχετικά ο ίδιος ο υπουργός.

Χρυσοχοΐδης: Υποσχόμαστε ότι δε θα ξανασυμβεί ένα «Μάτι»

Σύσκεψη χωρίς τον αρχηγό πριν ζητηθεί η παραίτησή του

Το απόγευμα της Τρίτης ο κ. Χρυσοχοΐδης έστειλε το μήνυμα για αλλαγές στην κορυφή της ΕΛ.ΑΣ καθώς συγκάλεσε σύσκεψη στο υπουργείο, με τους κλαδάρχες της ΕΛΑΣ και τους επιτελείς κυρίως της ΓΑΔΑ και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, στην οποία δεν κλήθηκε ο Αρχηγός και κανένας από τους αντιστρατήγους της ΕΛΑΣ.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το γενικό πλαίσιο της αντεγκληματικής πολιτικής της νέας κυβέρνησης, κυρίως στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Βέλη από Γεροβασίλη: Με κομματικά κριτήρια οι κρίσεις

Οι εξελίξεις προκάλεσαν την αντίδραση της πρώην υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, η οποία κατηγόρησε τη Ν.Δ. για «ρεβανσιστικές επιθέσεις». «Σε λίγες ώρες μετά από “αντικειμενική” αξιολόγηση (!) ζητήθηκε η παραίτηση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη τις υποσχέσεις του για επιλογές με βάση την αξιολόγηση και χωρίς κομματικά κριτήρια στις θέσεις ευθύνης. Έτσι αντιλαμβάνονται, σαν λάφυρο, την ΕΛΑΣ και τους ανώτατους αξιωματικούς» ανέφερε.

«Είμαι σίγουρη ότι οι έκτακτες κρίσεις που θα γίνουν στο σώμα δεν θα έχουν κομματικά χαρακτηριστικά, θα γίνουν αξιοκρατικά με βάση αξιολογήσεις, χωρίς κομματικά κριτήρια και χωρίς ούτε μια στιγμή να του έχει περάσει από το μυαλό το κομματικό κράτος. Σε αναμονή των επόμενων ρεβανσιστικών επιθέσεων της νέας Δεξιάς» πρόσθεσε.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top