Χρυσοχοΐδης: Υποσχόμαστε ότι δε θα ξανασυμβεί ένα «Μάτι»

«Ύψιστο αγαθό των πολιτών η ασφάλεια»

«Το Μάτι και η διαχείριση τέτοιων κρίσεων μας πληγώνει, θα υποσχεθούμε ότι δε θα ξανασυμβεί κάτι τέτοιο», είπε ο νέος υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

 «Πρέπει να αισθανθούν οι πολίτες ότι τους ανήκει η γειτονιά τους και θέλω να είμαστε όλοι περήφανοι που επιτελούμε το λειτούργημα αυτό, ας το αναδείξουμε για να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών», είπε ο νέος υπουργός.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης απάντησε στην κριτική της απελθούσας υπουργού Όλγας Γεροβασίλη, που μίλησε για «αποδεικτικό μιας διαφορετικής αντίληψης» σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εντάξει το μεταναστευτικό στο υπουργείο.

Ο νέος υπουργός υπογράμμισε ότι «σε όλη την Ευρώπη, όπως Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ανήκει στο αντίστοιχο υπουργείο Εσωτερικών, όπως και κάθε τι που έχει σχέση με την ασφάλεια της χώρας».

«Ξεκινάμε μια πορεία, όπου ο καθένας θα αφοσιωθεί στους στόχους του που είναι να υπηρετεί το ύψιστο αγαθό των πολιτών, την ασφάλεια» και κατέληξε ο κ. Χρυσοχοΐδης «να είστε βέβαιοι ότι θα νικήσουμε ξανά το έγκλημα και θα είμαστε υπερήφανοι».

Από την πλευρά της η απερχόμενη υπουργός, Όλγα Γεροβασίλη,είπε ότι «ένας κύκλος κλείνει, ένας κύκλος ανοίγει».

«Αναλάβαμε σε μία πολύ δύσκολη στιγμή της χώρας, με ανεργία 25%, μια χρεοκοπημένη χώρα και μία κοινωνία στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης. Ελευθερώσαμε τη χώρα από τα μνημόνια, κρατήσαμε όρθια την κοινωνία, ενώ λειτουργεί το κοινωνικό κράτος. Παραδίνουμε μία ισχυρή Ελλάδα. Βάλαμε πολύ ψηλά τον πήχη στην ασφάλεια ξεκινήσαμε την σταδιακή ανανέωση της ΕΛΑΣ με δύο χιλιάδες οχήματα συνολικά και σας αφήνουμε μια παρακαταθήκη με δουλειά σε βάθος», σημείωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top