«Σίφουνας» ο Χρυσοχοΐδης: Δείχνει πόρτα στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Ρόλο άτυπου συμβούλου αναλαμβάνει ο Φώτης Νασιάκος

Ο Φώτης, Νασιάκος, ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με την εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης «17Ν» φέρεται να αναλαμβάνει ρόλο άτυπου συμβούλου του νέου υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Στρατηγός εν αποστρατεία της Ελληνικής Αστυνομίας σήμερα, ο κ. Νασιάκος γεννήθηκε το 1952 στη Ραχούλα Καρδίτσας το 1952 και κατετάγη στην τότε Χωροφυλακή το 1970.

Θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους αρχηγούς της ΕΛ.ΑΣ. Επί των ημερών του, εξαρθρώθηκαν η «17 Νοέμβρη» αλλά και ο «Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας». Ο Νασιάκος είχε υπηρετήσει τα περισσότερα χρόνια της καριέρας του στην Αντιτρομοκρατική και η δική του έκθεση για την τρομοκρατία, αποτέλεσε ουσιαστικά το παζλ που έδειξε ξεκάθαρα την εικόνα της δράσης των τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα, αλλά και ισχυρό εργαλείο για την εξάρθρωσή τους.

Όπως όλα δείχνουν, ο κ. Νασιάκος θα συνεργαστεί ξανά και με τον Λευτέρη Οικονόμου. Ο νέος υφυπουργός Αντεγκληματικής Πολιτικής ήταν εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ. επί της αρχηγίας του κ. Νασιάκου.

Το 2000 ο κ. Νασιάκος προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και υπηρέτησε διαδοχικά ως Διευθυντής της Διεύθυνσης Δημόσιας Ασφάλειας και Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας και Τάξης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στις 3 Αυγούστου του 2001 τοποθετήθηκε, ύστερα από απόφαση του ΚΥ.ΣΕ.Α., Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και προήχθη στον βαθμό του Αντιστράτηγου, ως τις 5 Οκτωβρίου του 2004.

Λόγω της διεξαγωγής των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα, το 2004, η θητεία του κ. Νασιάκου είχε ξεπεράσει το όριο των τριών ετών. Έτσι, ο Φώτης Νασιάκος έγινε ο μακροβιότερος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., καθώς είχε μείνει στη θέση αυτή από τις 3 Αυγούστου 2001 έως τις 5 Οκτωβρίου 2004.

«Πόρτα» στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Την ίδια ώρα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φαίνεται να δείχνει την πόρτα εξόδου στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς την Τρίτη συγκάλεσε σύσκεψη χωρίς την παρουσία του Αρχηγού και του Υπαρχηγού. 

Η κίνηση αυτή του νέου υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ερμηνεύεται ως αποδοκιμασία της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και σύμφωνα με πληροφορίες η αλλαγή της θεωρείται ειλημμένη απόφαση. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι άμεσοι στόχοι του νέου υπουργού είναι να καταγράψει άμεσα το ανθρώπινο δυναμικό και να πυκνώσουν οι δυνάμεις της αστυνομίας. Οι διαδικασίες θα τρέξουν σύντομα, ώστε να είναι έτοιμο το πλάνο της αντιεγκληματικής πολιτικής και να εφαρμοστεί γρήγορα.

Άλλωστε κατά την τελετή παράδοσης – πραλαβής ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε: «Μεγάλη η ευθύνη που αναλαμβάνουμε για την ασφάλεια της χώρας, η οποία ταυτίζεται με τη Δημοκρατία και το δικαίωμα μας να κυκλοφορούμε ελεύθεροι. Χωρίς ασφάλεια σαπίζει η Δημοκρατία και αυτό είναι η χαρά του ακροδεξιού».

Χρυσοχοΐδης: Υποσχόμαστε ότι δε θα ξανασυμβεί ένα «Μάτι»

Τόνισε ακόμα πως «θέλουμε ειρήνη στις πόλεις και στις γειτονιές, να κυκλοφορούν τα παιδιά μας ελεύθερα και με ασφάλεια. Αυτή είναι η μέγιστη αποστολή μας».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης όμως έριξε τα καρφιά του και για την τραγωδία στο Μάτι. 

«Υπάρχουν πράγματα που μα ς πληγώνουν, όπως το Μάτι. Χάθηκαν 100 άνθρωποι, πληγώθηκαν άλλοι και πρέπει ο στόχος να είναι "ποτέ πια ξανά Μάτι". Ποτέ εφησυχασμός πάντα επαγρύπνηση. Να υπηρετούμε το καθήκον μας συνεχώς», είπε.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top