Μητσοτάκης: Επίδομα γέννας 2.000 ευρώ από το 2020

«Ούτε παιδί έκτης δημοτικού δε λέει αυτά που είπε ο Τσίπρας για το Μάτι»

«Η κάλπη μπορεί να συνδυαστεί με τις παραλίες» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM, εκτίμησε πως τη Δευτέρα «θα είναι μια καινούργια μέρα για την πατρίδα μας».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως οι πολίτες είναι αυτοί που θα κρίνουν με την ψήφο τους το αν θα αφήσουμε πίσω μια δεκαετία κρίσης ή θα παραμείνει η χώρα στην Καραμανλή.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε θετικό το ότι «έσπασε» το εμπάργκο στον Σκάι ο πρωθυπουργός, ωστόσο σημείωσε πως «δεν μπορεί  οι πολιτικοί να στοχοποιούν δημοσιογράφους, Μέσα ή ιδιοκτήτες Μέσων».

«Αυτά που είπε για το Μάτι δεν τα λέει ούτε παιδί της έκτης δημοτικού»

Παράλληλα, άσκησε σκληρή κριτική σε όσα είπε ο κ. Τσίπρας για το Μάτι, λέγοντας πως «ούτε παιδί της έκτης δημοτικού δε θα έλεγε ότι είχε κλειστό κινητό και δεν ενημερώθηκε για το Μάτι πριν πάει στη σύσκεψη».

Τσίπρας: Ζητάω από τον λαό μια νέα ευκαιρία - Τώρα θα έχω λυμένα χέρια

Τσίπρας: Δεν μου είπαν για τους νεκρούς στο Μάτι

«Ο κ. Τσίπρας είναι αμετανόητος ή αδιόρθωτος, ψάχνει να βρει μια αρένα να πλακωθεί με κάποιον» είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Αναγκάζεται να γυρίσει στο 1965 και δείχνει τον πραγματικό του χαρακτήρα. Έφτασε στο σημείο να πει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα, “μην ψηφίσετε τον γιο του αποστάτη”».

«Όταν του στερεί κάποιος τη δυνατότητα να πλακωθεί, να το πω απλά, εκεί φαίνεται η γύμνια του. Δεν έχει να πει τίποτα για το μέλλον», συμπλήρωσε.

«Από το 2020 το επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκ νέου στο επίδομα γέννας των 2.000 ευρώ για κάθε νέο Ελληνόπουλο, αποκαλύπτοντας ότι «θα συμπεριληφθεί στον επόμενο προϋπολογισμό του 2020».

Κυρανάκης για επίδομα σε ελληνόπουλα: Προχωράμε χωρίς σύνδρομα ενοχής

Παράλληλα, αναφέρθηκε σε μείωση φόρου για τις επιχειρήσεις το 2020 με βάση τα εισοδήματα του 2019, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε ορίζοντας διετίας και εναρμόνιση του ΦΠΑ για το σύνολο της εστίασης από το φθινόπωρο του 2019.

Εξάλλου, είπε δε θίγεται καμία επικουρική σύνταξη με το σύστημα των τριών πυλώνων για το ασφαλιστικό.

Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός 700 ευρώ με ανάπτυξη στο 4%

Ο Μητσοτάκης έδωσε συνέντευξη-έκπληξη στο HBO

Σχετικά με το επίδομα των συνταξιούχων, τη «13η σύνταξη» που δόθηκε πριν τις ευρωεκλογές, είπε πως δεν μπορεί να ξαναδοθεί φέτος.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε κριτική στο Κίνημα Αλλαγής, σχετικά με τη στάση που θα κρατήσει την επόμενη μέρα, λέγοντας πως «αυτά που λέει είναι αχταρμάς».

Γεννηματά: Η εξωσωματική, η μάχη με τον καρκίνο και το μήνυμα στις γυναίκες

Παράλληλα, αποκάλυψε πως θα κάνει Γενική Γραμματεία Συντονισμού με υφυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ δήλωσε έτοιμος για κυβερνητικό σχήμα με εξωκοινοβουλευτικούς από τις Βρυξέλλες και πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Το σχέδιό του για την ασφάλεια

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της ασφάλειας, σημειώνοντας πως «για εμάς είναι η απόλυτη πολιτική προτεραιότητα, δεν ήταν ποτέ για τον ΣΥΡΙΖΑ».

Όπως αποκάλυψε:

-    Θα προσληφθούν άμεσα 1.500 αστυνομικοί και θα βγουν στον δρόμο
-    Θα επανασυσταθεί η ομάδα Δέλτα
-    Θα προμηθεύσει την αστυνομία με καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα
-    Θα πάρει νέα περιπολικά με διακρατικές συμφωνίες
-    Θα κάνει αναδιάταξη δυνάμεων για να στηρίξει τα αστυνομικά τμήματα στις πιο δύσκολες περιοχές

«Θα προχωρήσει άμεσα το Ελληνικό»

«Δεν υφίσταται θέμα πιστοληπτικής γραμμής», επανέλαβε ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ χαρακτήρισε προσωπικές τις απόψεις του υποψηφίου βουλευτή Μπάμπη Παπαδημητρίου.

Εξάλλου, σχετικά με το Ελληνικό, είπε πως η απόφαση που εκδόθηκε «θα ανακληθεί αμέσως» και πως το έργο θα προχωρήσει άμεσα, καθώς η ΝΔ θα προωθήσει ταχύτατα τις αποφάσεις που χρειάζονται. «Μιλάμε για 60.000 θέσεις εργασίας», σημείωσε.

Κλείνοντας, αποκάλυψε ότι… η Θεσσαλονίκη είναι το γούρι του και πως θα ολοκληρώσει την προεκλογική του εκστρατεία από εκεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top