Τσίπρας: Δεν μου είπαν για τους νεκρούς στο Μάτι

Επίθεση κατά της ΝΔ και υπεράσπιση του έργου του

«Εγώ εκείνη την ημέρα βρισκόμουν σε μια διεθνή εκδήλωση για μια βράβευση. Κάποια στιγμή με ειδοποίησαν ότι η φωτιά στο Μάτι είναι ανεξέλεγκτη. Δεν με ειδοποίησαν για νεκρούς, δεν μου μίλησε κανένας για απώλειες»  υποστήριξε ο  πρωθυπουργός Αλέξης  Τσίπρας στη συνέντευξή του στον Σκάι.  Ισχυρίστηκε επίσης ότι δε γνώριζε για τους νεκρούς όταν έφτασε στο κέντρο επιχειρήσεων. «Είχαμε την αίσθηση ότι η φωτιά μπαίνει στον οικισμό και ότι πρέπει να γυρίσω γιατί η φωτιά είναι μεγάλη» είπε.

«Πέρασα από πάνω και είδα πράγματα μια εικόνα τραγική. Βρέθηκε σε μια διαδικασία, από το αεροπλάνο, βρέθηκα στο κέντρο επιχειρήσεων. Δεν είχα καν εικόνα αν αυτό βγαίνει αυτό σε ζωντανή σύνδεση» τόνισε και πρόσθεσε: 

«Το τελευταίο πράγμα που εκείνη την ώρα εμένα προσωπικά με ένοιαζε ήταν διαχείριση, με ενδιέφερε τι θα κάνουμε για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Εκείνη την ώρα το μόνο που είχα ως φήμη ήταν ότι υπήρχε η πιθανότητα για έναν ή δύο ανθρώπους που είχαν χάσει τη ζωή τους από αναθυμιάσεις» παραδέχθηκε πάντως, αλλά αρνήθηκε ότι είχε ενημερωθεί για την έκταση της καταστροφής.   

«Αυτοί που ήταν στο τραπέζι ακριβώς επειδή αιφνιδιάστηκαν με την ύπαρξη της κάμερας, πάγωσαν και δεν μας είπαν τίποτα. Όταν έφυγε η κάμερα μου είπαν, πρόεδρε υπάρχει πιθανότητα να είναι περισσότεροι οι νεκροί» εξιστόρησε για όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

«Αυτό που βαραίνει στην δική μου σκέψη, δεν είναι η προφανώς κακή επικοινωνιακή διαχείριση, αλλά οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν. Την επόμενη μέρα ζήτησε να συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο. Ανέλαβα όλη την ευθύνη και ευθύνες που δεν μου αναλογούν, για την πολυετή ανεπάρκεια»  ανέφερε για το ίδιο ζήτημα ο  πρωθυπουργός.    

ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Ο κ. Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση για το εκλογικό αποτέλεσμα  των ευρωεκλογών υποστήριξε: «Δεν αισθάνομαι ότι μας μαύρισαν, κι άλλες φορές έχουμε χάσει. μετά από 4,5 χρόνια θα εκφρασθεί και η δυσαρέσκεια και η κόπωση του εκλογικού σώματος, αλλά πήραμε ένα 24%. Στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχαμε πάρει 26%. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ποσοστό που τον κατατάσσει στα ισχυρότερα κόμματα της κεντροαριστεράς στην Ευρώπη. Υπήρξε βουβό κλίμα και δεν είχαμε εκτιμήσει τη μεγάλη διαφορά με τη ΝΔ. Δεν μπορώ να «απέσχω» από το μήνυμα του λαού. Ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε στον βασικό του στόχο να βγούμε από τα μνημόνια». 

Απαντώντας επίσης σε ερώτηση για το τρίτο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνησή του, ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε:  «Ζητήσατε από τον κ.Καραμανλή να απολογηθεί; Από τον κ.Σαμαρά;  Εγώ να απολογηθώ όσο θέλετε». 

Η ΝΟVARTIS ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΟΥ «ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΣΤΑ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ» 

«Δεν βγάλαμε κανέναν στα μανταλάκια, υπήρχε μια δικογραφία που ήρθε στη Βουλή» υποστήριξε ο κ. Τσίπρας για το ζήτημα της Novartis, για το οποίο επίσης επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση:  «Πρέπει να ζητάτε να απολογηθούν και οι άλλοι υπουργοί να απολογηθούν για τη Novartis. Δεν έχει γίνει ποτέ στο παρελθόν να κάνουν μηνύσεις όπως ο κ. Σαμαράς και ο κ. Λοβέρδος. Ο Ανδρέας Παπανδρέου και άλλοι υπουργοί του είχαν κατηγορηθεί για μια σειρά από αδικήματα. Έκανε κανείς μήνυση κάποιος από αυτούς;» 

Πρόσθεσε για το ζήτημα: 

«Η υπόθεση αυτή είναι καραμπινάτο σκάνδαλο. Και είναι τεράστιας πολιτικής σημασίας θέμα. Το σκάνδαλο του φαρμάκου είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της χώρας. Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι αυτά που αφορούν τα εξοπλιστικά, τις προμήθειες γενικά στο δημόσιο και το σκάνδαλο του φαρμάκου και της υγείας» 

Ανέφερε ακόμα ότι  «αν υπήρξαν παραλείψεις ή καθυστέρηση δεν ευθυνόμαστε εμείς. Όπως ακριβώς ήταν την παραπέμψαμε αμέσως στην Δικαιοσύνη για να διαλευκανθεί». 

«ΝΑ ΜΗ  ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΡΑΨΕΙ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ»

Για την έκβαση των εκλογών της 7ης Ιουλίου ανέφερε ο κ. Τσίπρας:  «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι στην αντιπολίτευση ούτε θα γυρίσει στο 3%. Να μην βιάζονται όσοι έχουν ράψει κοστούμια. Εύχομαι να κρίνετε και τους υπόλοιπους με το ίδιο σθένος. Δεν έχω προετοιμαστεί να είμαι στην σντιπολίτευση αλλά για να δώσω μάχη να κερδίσω. Ο λαός θα επιλέξει σε μια κρίσιμη μάχη».  

«ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ» 

Για τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης ο κ. Τσίπρας ισχυρίσθηκε  ότι κινήθηκε εντός του πνεύματος του Συντάγματος και του νόμου και ότι η διαδικασία ξεκίνησε πριν ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης ώστε να γίνουν οι αλλαγές τον Μάιο, ενώ συμπλήρωσε ότι   δεν «πάγωσε» τις αλλαγές γιατί όπως είπε  ήταν υποχρεωμένος από το Σύνταγμα.

Αποκάλυψε όμως ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  διαφωνεί – «γιατί δεν θέλει να μπει η Δικαιοσύνη στην διελκυστίνδα της αντιπαράθεσης την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές» _ και δεν θα υπογράψει. 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΣΕ ΣΚΑΦΟΣ 

Για το ζήτημα των διακοπών του στο  σκάφος της κ. Παναγοπούλου ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τη ΝΔ για την επικοινωνιακή εικόνα που δημιουργήθηκε:  

«Η ΝΔ θέλησε να δημιουργήσει εντυπώσεις. Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα στην ιδιωτικότητα. Δεν ήταν μυστικές διακοπές. Είτε βρισκόμουν σε ένα σπίτι είτε σε ένα σκάφος μιας συνεργάτιδος ήταν το ίδιο πράγμα. Κάποιοι υπέκλεψαν φωτογραφίες της ιδιωτικής μου ζωής για να δημιουργήσουν ένα προεκλογικό γεγονός. Αυτό είναι αθλιότητα».

ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΕΤΣΙΤΗ: ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ  

«Είμαι πολύ περήφανος γιατί σε αυτή την κυβέρνηση ούτε ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κατηγορηθεί ότι έβαλε το χέρι στο μέλι. Η υπόθεση Πετσίτη αφορά έναν άνθρωπο που δεν είχε ούτε καν τη θέση συμβούλου, αλλά βρέθηκε επί της προσκολλήσεως. Στο Μαξίμου μπορεί να μπει ο οποιοσδήποτε» ανέφερε ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση Πετσίτη. Όπως επίσης ανέφερε,  «είναι μια θλιβερή υπόθεση σε ό,τι αφορά τον άνθρωπο αυτό. Προσπάθησε να αξιοποιήσει το γεγονός ότι ήταν οδηγός για να «πουλήσει» τις γνωριμίες του. Αν το μόνο που έχουν καταφέρει να βρουν είναι ο κ. Πετσίτης είμαι πολύ ευτυχής».

ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΝΔ –ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ 

Για το ζήτημα της Συμφωνίας των Πρεσπών κατηγόρησε τη ΝΔ για «πατριδοκαπηλία» και επανέφερε το ζήτημα των επιστολών επί κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή.      

«Υπήρξε πατριδοκαπηλία. Διχάστηκε η Ελλάδα. Γιατί δεν λέγατε τόσο καιρό ότι υπήρχαν οι επιστολές από το 2005 με τις αποφάσεις της Νέας Δημοκρατίας; Όταν ήρθαμε εμείς και ολοκληρώσαμε μια διαδικασία δύσκολη που αναγκάσαμε τους γείτονές μας να προχωρήσουν σε συνταγματική αλλαγή, δεχθήκαμε επίθεση. Το βέτο είναι άλλη ιστορία και δεν μπήκε ποτέ». 

Για το ίδιο ζήτημα πρόσθεσε: Δεν μέμφομαι τον Καραμανλή αλλά τη Νέα Δημοκρατία που είχε υιοθετήσει τη γραμμή Σαμαρά και έβγαινε και έλεγε ότι η Μακεδονία είναι μία. Στήθηκε μια εθνική σκευωρία για να περάσει η αίσθηση ότι αυτή η κυβέρνηση έκανε μια συμφωνία κατώτερη όταν εκείνοι είχαν πιο χαμηλά τον πήχη. Και είχαμε την βοήθεια του Προκόπη Παυλόπουλου για να τους πιέσουμε σε συνταγματική αναθεώρηση».
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top