Μητσοτάκης: Κατώτατος μισθός 700 ευρώ με ανάπτυξη στο 4%

«Τεράστιο ατόπημα η αποχώρηση Τσίπρα από τη Σύνοδο Κορυφής»

«Θέλουμε ισχυρή εντολή και πλειοψηφία στην Βουλή» για να αλλάξουμε την Ελλάδα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με πολίτες και εργαζομένους στον Βόλο.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, απαντώντας στο ερώτημα των πολιτών για το τι πρέπει να γίνει για να υπάρχουν δουλειές στον κόσμο, μίλησε για μείωση της φορολογίας, για φορολογικά κίνητρα και για περιορισμό της γραφειοκρατίας.

Μητσοτάκης: Καμία περικοπή σε επιδόματα - Μειώσεις φόρων από το 2020

Παράλληλα, τόνισε πως η Νέα Δημοκρατία θα ρίξει το κόστος δανεισμού, για να μπορέσει να πάει μπροστά η ιδιωτική πρωτοβουλία.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως δε θα κοπεί κανένα επίδομα, ενώ υπογράμμισε ότι θα υπάρχει «εγγυημένο σύνταξη».

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα για την απουσία από τη Σύνοδο Κορυφής

Για τον κατώτατο μισθό, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως θα αυξάνεται με διπλάσιο ποσοστό του ΑΕΠ και πως με ανάπτυξη 4% θα φτάσει στα 700 ευρώ. Συνεχίζοντας, είπε για ακόμη μία φορά ότι ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθεί κατά 30% σε βάθος διετίας.

Παράλληλα, είπε πως κανένα παιδί δεν θα μείνει εκτός βρεφονηπιακών σταθμών και ανήγγειλε ολοήμερα δημοτικά σχολεία τα οποία δεν θα είναι «πάρκινγκ» παιδιών. Υπάρχουν πολλά κοινοτικά κονδύλια και πόροι για να το προχωρήσουμε με στοχευμένα προγράμματα, ανέφερε.

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε σκληρή κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για την αποχώρησή του από τις Βρυξέλλες: «Ο κ. Τσίπρας διέπραξε χθες ένα τεράστιο ατόπημα. Εγκατέλειψε τη Σύνοδο Κορυφής και εκχώρησε την ψήφο της Ελλάδας στην Ισπανία για να συμμετέχει σε μια κομματική φιέστα. Μετά τις 7 Ιουλίου δεν θα είναι Πρωθυπουργός, μέχρι τότε δεν είναι κομματάρχης. Σε μια κρίσιμο Σύνοδο Κορυφής, που δεν ήταν ο Αναστασιάδης γιατί έσπασε το πόδι του, δε γίνεται να μην εκπροσωπείται η χώρα».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top