Μητσοτάκης: Καμία περικοπή σε επιδόματα - Μειώσεις φόρων από το 2020

«Η 13η σύνταξη θα δοθεί τα Χριστούγεννα»

«Ισχυρή εντολή» στη Νέα Δημοκρατία για να αποφύγει η χώρα τις περιπέτειες καλοκαιριάτικα ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για το αποτέλεσμα της 7ης Ιουλίου, κάνοντας κάλεσμα σε όσους ψήφισαν μικρά κόμματα (που δεν έφτασαν το 3%) στις ευρωεκλογές: «Είναι πολύ καλύτερο, στην παρούσα συγκυρία, αυτή η ψήφος να κατευθυνθεί στη Νέα Δημοκρατία, που μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα και τη σοβαρότητα την επόμενη μέρα».

Μία στα… 100 χρόνια: Το «καυτό» σενάριο των (νέων) εκλογών τον Αύγουστο

Το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως το πρώτο νομοσχέδιο που θα φέρει στη Βουλή ως κυβέρνηση είναι η κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια.

Παυλόπουλος: Δε θα υπογράψει τις αλλαγές στη Δικαιοσύνη

Εξάλλου, αναφερόμενος στις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, είπε πως έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Κανένα επίδομα δε θα κοπεί – Μειώσεις φόρων από το 2020

«Δε θα κοπεί ούτε θα επανυπολογιστεί κανένα επίδομα, θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα», ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για « fake news». Παράλληλα, είπε πως θα αυξηθεί στο 1 δισ. ευρώ το κονδύλι για τα κοινωνικά επιδόματα.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως δε θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, ενώ είπε πως δε θα δείξει καμία ανοχή στην ανασφάλιστη εργασία.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι τρυφερές ευχές στις γυναίκες της ζωής του

Μητσοτάκης: Τι θα έκανε εάν η κόρη του έφερνε φίλο που ήταν… ΣΥΡΙΖΑ

Παράλληλα, επανέλαβε πως δεν υπόσχεται πράγματα, που δεν μπορεί να υλοποιήσει, και πως γι’ αυτό δε θα γίνουν πρόσθετες παροχές το 2019 και πως οι μειώσεις φόρων θα ξεκινήσουν από το 2020.

Οι σκέψεις του για το υπουργικό συμβούλιο και τον υπουργό Οικονομικών

«Είναι υποχρέωση μας να είμαστε έτοιμοι εάν μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός», σχολίασε με νόημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για το εάν έχει κάποιο κυβερνητικό σχήμα στο μυαλό του.

Όπως είπε, έχει καταλήξει στον νέο υπουργό Οικονομικών, αλλά και σε άλλες υπουργικές θέσεις: «Του το έχω πει, όπως έκανα και σε πολλούς υπουργούς, με την απόλυτη δέσμευση φυσικά να μην αποκαλυφθεί τίποτα, γιατί όλα μπορεί να αλλάξουν μέχρι τελευταία στιγμή».

Άφησε αιχμές για τον πρωθυπουργό, λέγοντας πως ο ίδιος θα χρησιμοποιεί το κυβερνητικό αεροσκάφος «μόνο όταν είναι απαραίτητο}, ενώ πως οι υπουργοί του θα εφαρμόζουν τον Κώδικα Δεοντολογίας και «δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορούν με κότερα».

Τι είπε για τη συνέντευξη Τσίπρα στον Σκάι

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στην απόφαση Αλέξη Τσίπρα να σπάσει το εμπάργκο στον Σκάι: «Καλοδεχούμενη η απόφαση να έρθει στον ΣΚΑΪ. Ποτέ δεν κατάλαβα αυτή την εμμονή. Είναι ειδικότητα του Τσίπρα να κάνει το “όχι”, “ναι”».

Ο Τσίπρας ανακοίνωσε συνέντευξη στον Σκάι – Ποιος του άλλαξε γνώμη

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο εμπάργκο της ΝΔ στην ΕΡΤ, λέγοντας αφενός πως «το σταματήσαμε μετά από μερικούς μήνες» και αφετέρου «ήταν εντελώς διαφορετικό, καθώς μιλάμε για δημόσια τηλεόραση, με τα χρήματα των φορολογουμένων».

Τι είπε για τα Εξάρχεια

«Από τις 8 Ιουλίου, αλλάζει η πολιτική στα θέματα της ασφάλειας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως είναι «διαφορετικός ο τρόπος που βλέπουμε το ρόλο της αστυνομίας». 

Ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε το θέμα των Εξαρχείων «πολύ σύνθετο»: «Είναι ζήτημα που αφορά τη συνολική αναγέννηση μιας γειτονιάς. Προσωπικό μου στοίχημα το νέο Μουσείο με αξιοποίηση του κτιρίου του Πολυτεχνείου, Προσβλέπω πως τα Εξάρχεια θα αρχίσουν να αλλάζουν χαρακτήρα. Εκεί που χρειάζεται να γίνουν παρεμβάσεις, σε καταλήψεις , στα πανεπιστήμια , αυτά θα γίνουν. Στόχος μου είναι όταν έρθουν τα παιδιά στο πανεπιστήμιο τον Οκτώβριο τα πράγματα να είναι διαφορετικά».

«Η ΔΕΗ θα σωθεί και θα αναζητήσουμε ευθύνες»

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε πως «θα σώσουμε τη ΔΕΗ, δεν υπάρχει περίπτωση», κάνοντας λόγο για «καταστροφή που δεν έχει προηγούμενο».

ΔΕΗ: Κινδυνεύει με χρεοκοπία!

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θα αναζητήσει ευθύνες από όσους κατέστρεψαν οικονομικά τη μεγαλύτερη εταιρεία της χώρας.

Τι απάντησε για το εάν θα κάνει εξεταστικές επιτροπές

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα κάνει εξεταστικές επιτροπές και ποιες θα είναι αυτές, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «για τις εξεταστικές αρμόδια είναι η Δικαιοσύνη και η Βουλή, όχι η κυβέρνηση».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε με αιχμές πως «άλλοι έβγαιναν από το Μαξίμου και προανήγγελλαν εξεταστικές», ενώ χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis σκάνδαλο που αφορούσε γιατρούς, αλλά που είναι «η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία όσον αφορά τα 10 πολιτικά πρόσωπα, που υποτίθεται ότι εμπλέκονται».

Παράλληλα, σημείωσε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για το ποιοι και πώς μεθόδευσαν την υπόθεση της NOVARTIS, εφόσον φθάσει το θέμα από τη Δικαιοσύνη στη Βουλή.

Θα δώσει την «13η σύνταξη» του Τσίπρα το 2020

Ερωτηθείς στο εάν θα καταργήσει τη 13η σύνταξη, που ο κ. Τσίπρας έδωσε πριν τις εκλογές και η Νέα Δημοκρατία κατήγγειλε ως προεκλογικό επίδομα, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως θα δοθεί εκ νέου στο τέλος του 2020, ως έκτακτο επίδομα για τα Χριστούγεννα.

Τι θα πάρει μαζί του στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε και για το τι θα αλλάξει στη διακόσμηση του Μεγάρου Μαξίμου, εφόσον γίνει πρωθυπουργός.

Ο ίδιος είπε ότι δεν έχει σκοπό να ασχοληθεί ιδιαίτερα με τέτοια ζητήματα, ωστόσο αποκάλυψε ότι πιθανόν να πάρει μαζί του έναν γαλάζιο πίνακα, που έχει τώρα στο γραφείο του στην Πειραιώς.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top